Black leppävaaran ammattikoulu

Nykymuotoinen Leppävaara on syntynyt useassa eri vaiheessa. Rakennushistorian näkökulmasta Leppävaara on nuori alue.

Leppävaaran vanhin säilynyt rakennus on luvulla rakennettu Gransinmäen kievari Vanhalla Maantiellä Metropolia ammattikorkeakoulun vieressä. Kehä ykkösen itäpuolella Perkkaalla on tallella kartanon vanhemman päärakennuksen terassipuutarhan jäänteitä luvulta. Komeita kiviterasseja kunnostettiin kesällä osaksi Vanhan Albergan puistoa.

Gallen-Kallelan Tarvaspään museon kahvilana nykyisin toimiva "Fiskarstugan" kuului sekin aikoinaan Albergan kartanon maihin. Albergan kartanon vaiheista kerrotaan lisää mm. Leppävaara-seuran julkaisemassa kotiseutuelokuvassa ja historiikissä. Nykymuotoonsa Leppävaara alkoi kasvaa luvun alussa valmistuneen rautatien myötä.

Rautatieseisakkeen ympärille alettiin pian rakentaa uutta huvilayhdyskuntaa. Etäämmälle asemasta nykyiseen Lintuvaaraan syntyi legendaarinen Harakan työväenasuntoalue Bergansin tilan ja Leppävaaran kartanon maille. Muutamia esimerkkejä sadan vuoden takaisesta asutuksesta on onneksi saatu säilymään Etelä-Leppävaarassa Friisinmäen huvila-alueella, Gransinmäellä, Veräjäkallion kupeessa uimahallille johtavan tien varressa sekä Perkkaalla Pellavaniementien varressa samoin kuin Ruukinrannassa.

Leppävaara oli luvun lopulle asti pelkästään pientalojen aluetta. Ensimmäinen nykyaikainen kerrostalo valmistui vuonna osoitteeseen Postipuuntie 5. Espoo oli alkanut kasvaa ja keskeisesti sijaitsevaa Leppävaaraa haluttiin rakentaa paljon aiempaa tehokkaammin.

Pitkään jatkuneet rakennuskiellot rappeuttivat Leppävaaran pitkäksi aikaa. Radan eteläpuolinen Leppävaara edustaa nyt uusinta ja moderneinta Leppävaaraa.

Etelä-Leppävaaran rakentaminen aloitettiin luvun lopulla, mutta pääosa on syntynyt vasta luvulla. Sellon laajan kauppakeskuskompleksin lisäksi radan eteläpuolella on myös laajoja toimistokortteleita, nykytermein Business Parkkeja. Noin kahdenkymmenen henkilön delegaatio tutustui ammatilliseen koulutukseen. Haku valmentaviin koulutuksiin Lukioon valmistavasta koulutuksesta ja ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta saat tukea jatkoon ja aikaa miettiä tulevaisuuden vaihtoehtoja.

Omnian oppijoilla on maailman tärkein tehtävä — tehdä unelmistaan totta. Syksyn kurssit täyttyvät vauhdilla. Espoon työväenopiston syksyn kursseille ilmoittautuminen alkoi tänään liikunta- ja hyvinvointikursseilla sekä koti- ja vapaa-aika-kursseilla. Jääkiekkoilijat kokoontumassa Leppävaaran toimipisteessä.

Omniassa opiskelevia jääkiekkoilijoita kokoontui torstaina 3. Espoon työväenopisto otti harppauksen uuteen vuosirytmiin: Julkaisimme tulevan syksyn kurssit ilmonet. Ohessa muutamia poimintoja kevätnäyttelystämme. Käsityön taiteen perusopintojen ryhmä on töissään pohtinut arjen designia. Miten muotoilu näkyy käyttöesineissämme ja Nyt on aika tarttua opintoihin ja kouluttautua ammattiin! Haku auki vuoden ympäri. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään? Toimin Omniassa nuorten työpajoilla valmentavan pajan työpajaohjaajana.

Työnkuvaani kuuluu pajan sisällön ja työtehtävien suunnittelu työparini kanssa sekä nuorten ohjaus. Pajamme toiminta keskittyy hyvin vahvasti kädentaitoihin. Pelannut LePyssä 2 vuotta. Aikoo pelata siihen asti, kunnes jalkojen kulumisen takia jää "Pikku-Maukkaa" lyhyemmäksi. Pelannut LePyssä 11 vuotta. Pituus vielä cm.

Merimies, joka huojuvasta jalkatyöstään huolimatta lyö laakahypärinsä koriin. Tyylikäs kaukoheittäjä ja kuolevan joutsenen tavoin liitävä läpiajaja. Pelaaja, jota maajoukkue on kaivannut jo kauan. Pelannut 12 vuotta LePyssä. Joukkueen ainoa todellinen puolustaja.

: Black leppävaaran ammattikoulu

Black leppävaaran ammattikoulu 664
Hyvä pillu oma suomi 160
ESCORT PIETARI TISSI GALLERIA 532

Hae jatkuvassa haussa ammatillisiin koulutuksiin. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto. Vocational qualification in business and administration. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto. Omniasta löydät omaan tilanteeseesi sopivan tavan oppia.

Opinnot jäi kesken, suunta hukassa? Tarve täydentää omaa tai organisaatiosi osaamista? Harrasta ja opi uutta Espoon työväenopistossa. Rakentaminen, kiinteistö ja puhdistus. Hyvinvointi, terveys ja liikunta.

Kulttuuri, kasvatus ja opetus. Liiketalous, johtaminen ja yrittäjyys. Jos et löytänyt sopivaa koulutusta tai kurssia, ei hätää. Hakijan ohjauspalvelu InfoOmnia auttaa. Omnia Koulutus onnittelee opintonsa päättäviä sekä uusia ylioppilaita! Kevättä illassa OmniaShopilla x 3. Kolmena kauniina kevään keskiviikkoiltana OmniaShop palvelee klo 18 saakka! Taide karkaa käsistä - Kuvataiteen kevätnäyttely. Tervetuloa Espoon työväenopiston kuvataideopiskelijoiden kevätnäyttelyyn! Espoon työväenopisto Maailma Kylässä -festivaaleilla.

Tule tutustumaan syksyn kursseihin! Omnian ja Espoon kaupungin pitkäaikainen yhteistyö esimiesten kouluttamisessa jatkuu syksyllä. Omnia haluaa tarjota parasta palvelua työelämälle.

Omnian työelämä- ja yrityspalveluissa yhteistyö yritysten kanssa on toiminnan keskiössä. Malesian Sarawakin osavaltion opetusministeri vieraili Omniassa. Noin kahdenkymmenen henkilön delegaatio tutustui ammatilliseen koulutukseen. Haku valmentaviin koulutuksiin Lukioon valmistavasta koulutuksesta ja ammatilliseen koulutukseen valmentavasta koulutuksesta saat tukea jatkoon ja aikaa miettiä tulevaisuuden vaihtoehtoja. Kalibroin vaa'an näyttämään yhtä kiloa, vaikka todellisuudessa pussissa oli grammaa, siis yksi gramma asiakkaan eduksi.

Suurella taiteellisuudella ja huolellisella hartaudella punnitsin paperipusseihin varmaan sadan kilon edestä irtosokeria. Tehtävänsä syvästi tiedostava myymälänhoitaja halusi ohimennen tarkistaa työni tulosta ja tarkkana miehenä hän huomasi oitis vaa'an näyttämän virhelukeman. Niska punoittaen ja raivosta puhisten hän paiskoi joka ikisen pussin takaisin laariin: Ja tällä kertaa joka pussin on oltava tasan yhden kilon!

En malttanut tälläkään kertaa olla kalibroimatta vaakaa väärin. Tällä kertaa se näytti kuitenkin jo yhtä grammaa tyhjänä, siis asiakkaan tappioksi. Sadan kilon pakkaamisen jälkeen sama toistui taas. Sokerit mäiskähtelivät takaisin laariin vielä kovemman huudon saattelemana. Etkö ymmärtänyt vai oletko hullu?

Tämä oli ilmeisesti vastaus, jota hän ei osannut odottaa. Jos olisit meidän palkkalistoilla, saisit lähteä heti! Olisit erotettu tällä sekunnilla! Myymälän puolelle sulla ei ole mitään asiaa.

Pääsin kuitenkin joskus salaa auttamaan kauppa-apulaista, Irmeliä. Sain laskea 15 prosentin kassa-alennuksen joillekin isännille sementti- tai apulantaostoksista. Se olikin mukavaa hommaa, sillä Irmeli oli vuotias ja todella upea elli. Vahinko vaan, että hän piti vuotiasta meikäläistä liian nuorena. Kaikki hauskuus loppuu aikanaan.

Myymälänhoitajalla oli sittenkin huumorintajua, kun hän vinosti hymyillen kiitti mua visiitistä viimeisenä työpäivänäni. Yhteisymmärryksessä totesimme, että mulla ei taida olla tulevaisuutta liikealalla. Tie Ateneumiinkin olisi tukossa, kun lukihäiriöisenä jäi meikäläiseltä stuiduhattu saamatta. Koulun kevätjuhlan lähestyessä kaikille liikelinjalaisille kerrottiin, että ketään ei jätetä luokalle. Joillekin tarjottiin kuitenkin mahdollisuutta käydä kahdeksas luokka uudestaan, mitä kukaan ei kuitenkaan halunnut.

Nykyisin kai ehdotetaan kymppiluokkaa. Alkukesästä alkoivat tytöt näyttää entistä kauniimmilta ja koulun käytäville ilmestyi Brigitte Bardot —klooneja: Upeimpia ellejä olivat Lilli, Silli ja Regina. He olivat oikeita donnia: Muistan huvittuneena seuranneeni rehtori Salosta hänen jakaessaan päättötodistuksia kyseisille donnille, kasvot helakan punaisina - ei niinkään ihastuksesta, sillä vankasti uskovaisena miehenä hän kai piti kaunottaria syntisinä.

Tähän mennessä valintani oli varmistunut jatko-opintojeni suhteen. Katsoin sopivammaksi vaihtoehdoksi pyrkiä metallialan koulutukseen, jossa voisin toteuttaa luovuuttani käsityöläisammatissa. Silloin ei ollut nykyisiä mahdollisuuksia artesaanitutkintoihin. Leppävaaraan oli syksyllä valmistunut uusi ammattikoulu nimeltään Espoon ammattikoulu EAK. Leppävaaran Mäkkylässä toimi kyllä myös Valtion ammattikoulukoti, nimeltään Leppävaaran ammattikoulu.

Se oli perustettu Kannaksella jo , siirretty Leppävaaraan, jossa toimi vuoteen Koulu oli tarkoitettu ammattitaidottomille ja varttuneemmille nuorille, jotka eivät olleet vielä löytäneet paikkaansa yhteiskunnassa. Oppilaat olivat kaikkialta Suomesta. Samoissa tiloissa aloitti Näkövammaisten ammattikoulu, myöhemmin nimi vakiintui Arla-instituutiksi.

Elokuussa aloitin metallityön opinnot EAK: Opettajaksemme esittäytyi kuuluisa ja monta ikäluokkaa opettanut Hitsi-Mikko eli Toimi Mikkola.

Hän oli sepän poika, jo lapsena taitavaksi teräksenkäsittelijäksi oppinut mies. Hänellä  oli vilpitön halu kädestä pitäen opettaa meitä ymmärtämään, että raudalla on sielu, ja miten se käyttäytyy. Hänen olemuksensa ja opetusmetodinsa olivat edelleen mielessäni, kun luvun lopulla opetin inkeriläisiä paluumuuttajia hitsaajiksi Helsingin aikuiskoulutuskeskuksessa. Hitsaamon sähinää ja pauketta. Kuten arvata saattaa, vilkkaimmat pojat keksivät laskea räjähtävää asyteelinikaasua harjoitusputkien sisälle ja räjäyttää se hitsiliekillä.

Seurauksena oli ikkunoita tärisyttävä jysähdys ja Hitsi-Mikolla oli täysi työ pitää hermonsa kurissa ja säilyttää tyyneytensä vintiöiden virnuillessa. Kaikilla vuotiailla ei ollut valmiutta, kuten ei varmaan nykyisinkään, suhtautua ammattiopintoihinsa vakavasti. Muutamat veijareista ilmoittivatkin naureskellen ainoaksi syykseen amiksessa opiskeluun todella hyvän ruoan.

Kouluruokailu oli viisaasti järjestetty siten, että suurtalouspuolen tytöt valmistivat kouluateriat oppilastyönään. Silloisten asenteiden takia poikia ei opiskellut suurtalouspuolella ainuttakaan. Koulun rikkomaton santsiennätys - 14 annosta - oli Tipillä ja hyvänä kakkosena 10 santsilla tulivat Kissa, Ruippi ja minä. Kukaan meistä suursyömäreistä ei silloin ollut lihava, eikä muuten nykyisinkään.

Hän puuttui heti alussa kaikkiin ilmenneisiin koulukiusaustapauksiin. Hänen juhlasalissa pitämänsä karismaattinen ja psykologisesti viisas puheensa tehosi salin täyttäneelle oppilasyleisölle.

Vahtimestarin päivittäiseksi ja lähes ainoaksi tehtäväksi tuli oppilaiden valvonta ja huolehtiminen siitä, ettei kukaan poistunut välitunnilla koulun alueelta tai oleskellut sisällä rangaistuksen uhalla. Uutta mittavaa rakentamista suunnitellaan parhaillaan nykyisen Perkkaan itäpuolelle mm. Se on nyttemmin kadonnut, kuten muutkin pikkukaupat Lepuskista. He olivat oikeita donnia: Tarve täydentää omaa tai organisaatiosi osaamista? Joukkueen hommamies ja ukkomies.

Categories: Juhla Naantali

0 Replies to “Black leppävaaran ammattikoulu”