Nainen ja seksi tukipiste

Syyn ja seurauksen suhteen ajatteleminen on tärkeää. Ehkäpä hän kuitenkin lopulta haluaa nähdä maailman kauniina ja siksi monet asiat lipsahtavat vähän kauniiden periaatteiden toisteluksi. Näin flunssan heikentämänä voisin loihtia näppäimistöltäni itselleni epätyypillisen lausuman, että jos ihminen haluaa nähdä maailman kauniina, hän ei välttämättä ole kovin paha. Mutta millä se tie helvettiin olikaan koristeltu? Minun maailmani ei ole kovin kaunis, mutta yritän tehdä siitä sellasen.

Se onnistuu kuitenkin vain, jos ensin suostutaan näkemään, missä se rumentava vika on. Pidän antiikin tarujen Herkulesta oikeana sankarina. HÄN tarttui lapioon ja mätti paskan ulos tallista sen sijaan, että olisi keskittynyt puhumaan sitä. Ihmiskunnasta kertoo paljon se, että tällainen heppeli esiintyy vain tarustossa. Enkelintekijöiden määrä tulisi kasvamaan aivan varmasti, samoin kuin muutkin asiaan liityvät ikävyydet. Ihmiset nyt kertakaikkiaan vaan toimivat niinkuin toimivat.

Huolimatta joidenkin varsinkin erään nimimerkkiä aina vakuuttavuuspoliittisista syistä vaihtavan jäsenemme uskomuksista, joilla ei ole mitään tekemistä arkitodelisuuden kanssa, ihminen ei muuta tapojaan noin vain. Kun lapsi ei mahdu sen hetkiseen elämään, abortti tulee ajankohtaiseksi.

Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, liekö abortti oikein tai väärin. Yksinkertaisesti teille on nyt kerrottu, kuinka maailma pyörii tässä asiassa.

Sana ihmisarvo lipsahti taas käyttöön. Saanko minä nyt sen määritelmän? Mutta kuten aina maailmassa, se on vain minun oikeaksi uskomani määritelmä Ihmiset eivät koskaan ihmiset, kuten lauma ihmisiä aka ihmiskunta. Muutamia yksilöitä ei lasketa nyt suostu ymmärtämään, että heidän ainoaksi oikeaksi uskomansa maailmankuva ei ole sama muille. Siksi jaetaan vain maailma hyviin ja pahoihin.

Ei ymmärretä, että toisella voi olla toiset tavat. Siksipä parin hassun ihmisen uskonnollisuus ei pysäytä ahdasmielisyydestä kumpuavia laittomia abortteja, vaikka kuinka lujaa tahansa haluaa uskoa. Ei ole ihme, että tämän maailman Hitlerit saavat niin helposti valtakuntansa aikaiseksi.

Suurin osa kansasta kun tuntuu ottavan mielipiteensä keneltä tahansa julistajalta ajattelematta koko oman ja jopa maailmankin mullistavien uskonnollisten tai poliittisten oppiensa vaikutuksia penimmässäkään määrin. Ei ole väliä, mitä edustaa, kunhan saa huutaa isossa joukossa Sieg Heil muiden mukana. Jokaisesta kadunkulmasta voi napata mukaansa 10 uutta uskoa ja aatetta, joiden iskulauseita voi alkaa toistelemaan. Kun saisi edes yhden sellaisen kadunkulman aikaiseksi, jossa ihmiset pysähtyisivät ajattelemaan perustelun noille uskomuksilleen.

Ettet te minua usko taaskaan, mutta tarjoan silti mahdolisuutta muuttaa elämäänne vähintäänkin miljoonan euron terapiareissuja vastaavan pläjäyksen edestä. Minulla on teille kysymys. Kenen mielipidettä luulette omaksenne? Tuohon kun vastaatte ja perustelette vastauksenne loogisesti, niin maailmastanne tulee parempi paikka. Abortinvastustajista ainakin Abortinvastustajista ainakin minun tuntemieni ihmisten joukossa suurin osa eivät ole sitä mieltä kun ovat uskoon tao uskontoon perustuen.

Se, ettei lapsi mahdu senhetkiseen tilanteeseen, on täysin järjestelvä asia, jos haluaa esim. Kannattaisi varmaan muistaa se, että aborttiasioissakin jokaisella saa olla mielipide, myös vastustajilla ja niillä, jotka kannattavat lain tiukentamista. Minunkaan mielestä ei ole Minunkaan mielestä ei ole kysymys elintavoista, kun puhutaan elinkelpoisen sikiön tuhoamisesta. En nyt tosin tiedä, mistä tämä elintapa-sana tähän asiaan tuli, varmaan tämän mullin teksteistä.

Mulli on hyvin sisäistänyt Mulli on hyvin sisäistänyt Stalinin opit. On vain yksi totuus ja se on mullin totuus, joka lähtee mullin näppiksestä. Minä en missään nimessä tule unohtamaan ihmisten erilaisuutta mielipideasioissa. Tiedän pomminvarmasti, että jos menemme tarpeeksi pienten yksityiskohtien tasolle, maailmassa on rahtusen päälle 7 miljardia pikkuruista maailmaa. Jokainen ihminen kun värkkää oman maailmankuvansa. Monet eivät kuitenkaan vaivaudu ajattelemaan perusteita mielipiteilleen, enkä pidä sellaisia mielipiteitä minkään arvoisina, joita ei voi järkevästi perustella.

Mullilla on kyllä munat. Mutta tässä yhteydessä sillä asialla ei ole merkitystä. Enemmän merkitystä voisi olla vaikkapa sillä, että lukisit ne mielipiteet, joihin katsot tarpeelliseksi vastata ja joita vastustat. Elintavoista en ole maininnut sanaakaan.

Elintapa on mielestäni liian pieni sana kuvaamaan syitä, jotka ihmiseltä löytyvät hänen mahdollisesti päätyessään aborttiin. Haluan myös julkituoda voimakkaan paheksumiseni sitä kohtaan, että annat ymmärtää kirjoittajan sukupuolen olevan peruste sille, miksi hän ei saisi olla asiasta jotain mieltä. Olen kertonut, kuinka asia on. Aivan kuten Galilei kertoi inkvisitiolle aikanaan, kuinka maapallo on pyöreä. SitäKÄÄN totuutta ei uskomalla muuteta.

Minä en ole Stalin. Minä olen sinun peilisi. Sinä luet minun kirjoitukseni, näet itsesi ja suutut minulle siksi, että naamasi näyttää peilissä siltä osalta norsua, jota sen ressukan narunohut häntä ei riitä peittämään. Mutta ei se ole minun vikani, jos et tykkää peilikuvastasi. Se on sinun vikasi. Olet kuitenkin oikeassa, vaikka kuvittelit vain kiukuttelevasi minulle. AINA on olemassa vain yksi totuus. Jokaiseen asiaan on olemassa vain yksi totuus.

Mielipiteitä voi olla vaikka kuinka paljon. Toiset ovat perusteltuja, toiset perustuvat ihmisten haluun uskoa. Joistain asioista emme välttämättä tiedä tarpeeksi päästäksemme perille totuudesta. Mutta se, että joku haluaa uskoa kahden lisäämisen kahteen tuovan tulokseksi , ei muuta sitä totuudeksi. Korkeintaan tuollaisella matikkapäällä pääsee valtionvarainministeriksi Suomeen.

Minä olen erinomaisen valmis muuttamaan jokaista mielipidettäni, jos joku onnistuu perustelemaan minulle loogisesti, missä olen väärässä ja kertoo, miten asia oikeasti on. En taatusti ole erehtymätön, enkä missään tapauksessa tiedä kaikesta kaikkea. Mutta jos joku ei osaa perustella mielipiteitään järkevästi edes itselleen, miksi minun pitäisi alkaa hänen laulujaan laulamaan?

Ja rrrakas lukijani ; Minä yritän ajatella paljon ja suurimmassa osassa elämänfilosofiaani Sinullakin on sellainen.

Jokaisella on vaikuttavissa asioissa tiedän, miksi olen valinnut tuon tai tämän tavan ajatella ja toimia. Voin perustella mielipiteeni itselleni. Haluan olla aina oikeassa ja jos huomaan etten ole, korjaan ajukopassani olevan virheen ja jatkan oikeassaolemista. Hölmöä olisi kuvitella olevansa täydellinen. Niin täydellinen, ettei voisi antaa itselleen anteeksi värrässä olemista. Ja siksi jatkaisi kulkemista eteenpäin liejukossa itseään ylähuulella raahaten, vaikka tolkumpi väki on keksinyt kävelemisen.

En missään tapauksessa katsele taaksepäin ja ihastele menneitä hölmöilyjäni, vaan tuumailen että onpas se Mulli-poeka osannut tuossakin kohdassa olla melkoinen puupää.

Kas tietäessäni maailmasta enemmän, maailmani muuttuu koko ajan. Olen joutunut ajattelemaan asioita uudelleen ja uudelleen monet kerrat, kunnes niihin on löytynyt tolkku. Tiedän varmasti joutuvani ajattelemaan vielä tulevaisuudessakin, kunhan tietoni maailmasta kasvaa taas. Pitänee lisätä jälkikirjoitus Pitänee lisätä jälkikirjoitus vielä tuohon edelliseen. Meidän ei pitäisi olla täällä keskustelemassa Mullista, vaan Anna Kontulan kolumnista, jossa käsiteltiin seksin ja politiikan suhdetta.

Mulli ei ole tärkeä. Monet asiat, joista voimme avoimesti keskustella, kuitenkin ovat. Asettumalla toisen ihmisen Asettumalla toisen ihmisen yläpuolelle kehottamalla jatkuvasti toisia ajattelemaan ei valitettavasti synny hyvää keskusteluyhteyttä mistään asiasta. Ilmaisutapasi kertpp ylemmyydestä, johon en ainakaan minä halua osallistua. Minä en tunne ylemmyyttä tällasissa keskusteluissa. Eipä sillä, että olisin muuten mitenkään erityisen nöyrä. Voitaisiin kaiketikin todeta sellaisessa hyvässä konsensuksen hengessä, että minulla ei esiinny - ainakaan raamatullisissa mitoissa - kykyä sallia yksinkertaisten tulla tyköni.

En myöskään katso tarpeelliseksi pohdiskella sellaisia joutavanpäiväisyyksiä kuin että mahtaakohan joku nyt loukkaantua melipiteestäni. Itseasiassa tiedän erinomaisen hyvin, että koko joukko ihmisiä loukkaantuu. Ottaa nokkiinsa pahan kerran ja alkaa valittamaan, ynnä viemään keskustelun asian sijaan keskustelijan henkilöön. Ei kai tämä nyt ole ensivisiittini internetin ihmeelliseen maailmaan. Jos minä kirjoittaisin, että "on typerää hakata päätään tiiliseinään", siitä loukkaantuisivat ne jotka pitävät pään hakkaamista tiiliseinään viisaana.

Minä en tietäisi etukäteen kuka tuollaisia hölmöyksiä harrastaa, enkä missään tapauksessa väittäisi jokaisen hakkaavan päätään tiiliseinään. Huomaa Ville-Matias, että vaikka päätään seinään hakkaava loukkaantuu, kaikki eivät loukkaannu. Ne, jotka tietävät varmasti ei-hakkaavansa päätään tiiliseinään, eivät koe asian koskevan itseään millään tavalla.

Ei edes vaikka älähdyksen päästävä saattaa hyvinkin haluta ottaa roolia, jossa puhuisi kaikkien puolesta. Tätä sopii pohdiskella perusteellisemminkin varsinkin niiden, jotka loukkaantuvat jostain muusta mielipiteestäni. Hämmentävä huomio tähän sellaisena sivulauseena: Ihmiset, jotka tapaavat loukkaantua toisten mielipiteistä, tapaavat helposti ryhtyä moitiskelemaan mielipiteen esittäjän henkilöä pohdiskelematta lainkaan sitä mahdollisuutta että loukkaavat - ainakin yrittävät - tarkoituksella yksittäisiä ihmisiä.

Väärän mielipiteen esittäjähän ei kohdista asiaansa kenenkään yksittäisen keskustelijan persoonaan, vaan pikemminkin jättää yleisesti esille kasan narunpätkiä joihin muutamat sitten aivan omin avuin hirttäytyvät. Olenkohan minä ainoa, joka näkee tässä logiikassa ongelman? Nimimerkin takaa kirjoittaminen on aivan erinomaisen hieno asia. Sillä nimenomaisella keinolla pystymme pääasiassa välttämään sen, että mielipiteen esittäjän henkilöllisyys vaikuttaisi lukijansa kantaan esitetystä mielipiteestä millään tavalla.

Ainahan me voimme sanoa, että "Joo joo. Se nyt sanoi niin, mutta kun se on sellainen pläpläpläp" ja varsinainen asia saa hautautua tuon löpinän alle. Vaan ainahan se pitää kaikkea kokeilla. Voihan sitä luoda nimimerkille persoonan ja moittia sen kuviteltuja luonteenpiirteitä. Mutta ei maailma sillä pelastu. Voisin lisätä tähän lopuksi pikaisen analyysin tuntemuksistani tällaisissa tilanteissa. Välillä eksyksissä olevat ihmiset säälittävät: Välillä joidenkin ajattelematon itsekeskeisyys surettaa niiden puolesta, jotka ko kansalaisten ympärillä joutuvat elämään.

Ja tottakai kaikkein suurimmat hölmöydet saavat raivohalvauksen partaalle. Ajukoppaan siis voi ottaa niin maan per Mutta ylemmyydentunnetta se ei ole. Ylemmyydentunne on kokijalleen positiivinen tuntemus. Siitähän tulisi hyvä olo, jos niin erinomaiseksi voisi alkaa että muut ovat jossain kaukana alhaalla.

Oikea termi Ville-Matias, olisi ulkopuolisuuden tunne. Niinkuin katselisi kanaparvea päivästä toiseen ja ihmettelisi, jotta miksi ne ei tuosta viisastu. Tämän takia sitä sitten tulee joskus jutelleeksi jollekin, niinkuin juttelen nyt sinulle Ville-Matias.

Kuten juttelisi elämän marinoima isoisä viisivuotiaalle lapsenlapselleen, joka ei nyt millään suostu uskomaan että omien varpaittensa hakkaamisessa peltisepänvasaralla ei nyt vain kertakaikkiaan ole mitään tolkkua.

Palaammeko viimein takaisin varsinaiseen asiaan? Eiköhän otsikosta jo Eiköhän otsikosta jo tarpeeksi puhuttu. Eikö tämä sinun toiseksi viimeinen lause osoita melkoista ylhäältäpäin tulevaa neuvomista.

Silloin puuttuu mahdollisuus tasavertaiseen mielipiteiden vaihtoon. Sinä ajattelet, muut ei. Mielipiteiden eroavaisuus tuskin loukkaa ihmisiä, mutta paremmaksi asettautuminen kyllä. Kiinnostaisi tietää, mitä tee työksesi. Otsikosta ei ole puhuttu Otsikosta ei ole puhuttu lähestulkoonkaan tarpeeksi. Mullista on puhuttu jo liikaakin. Mutta pelastetaan sinun päiväsi nyt. Olen itserakas, ylimielinen mulkku. Mitä tulee minun elämäntarinaani, sinun uteliaan pikku pikku nenäsesi pitää nyt tyytyä siihen, mitä katson tarpeelliseksi itsestäni kertoa.

Muuten pysymme vain varsinaisessa asiassa. Työkaverini äiti Irlannista kuoli syöpään kun uskonnollinen tapa kielsi kohdunpoiston, tapaus tulee aina mieleen kun näen nämä tekopyhät naamat esittämässä erilaisia näkökantojaan ja joiden perustelut ovat raamattulähtöisiä. Raamattu on ihmeellinen kirja, maailman eniten myyty ja varmasti tulkittukin. Aborttilaki varmasti vaatisi korjauksia mutta lakien muuttaminen pitää tapahtua inhimillisestä näkökulmasta katsoen, ei fanaatikkojen ehdoilla.

Maissa joissa kaikki seksuaalinen normisto on uskontopohjainen eläminen on alistettu uskontoa hyväksi käyttäen täysin mielivallan alle. Naisten asema on täysin alistettu orjan asemaan väitettäköön mitä tahansa muuta. Meilläkin näkyy kristillisten puolueen ja persujen käytöksessä häivähdyksiä menneisyydestä.

Puhemiehistö ei ilmeisesti nuhdellut ainakaan julkisesti Oinosta niin kuin lasta ei pidäkään koska hän on ymmärtämätön. Tällä tasolla meillä pitkälti pyörii nämä asiat, sisäministerinä on henkilö jonka mies johtaa kristillistä ohjauslaitosta, mahtaako aina olla jääviysasiat kunnossa. Loppuyhteenvetona olen sitä mieltä että näillä kireäpipoisilla ei ole asiat järjestyksessä seksuaalisella alueella, lapsuudessa on saattanut jäädä vammoja monista eri syistä ja joista ei aikuisenakaan pysty muodostamaan tervettä ajatusmaailmaa.

Uskoisi, että Uskoisi, että abortinvastustajia löytyy myös muiden kuin uskonnollisten fanaatikkojen piireistä. Varmasti löytyy, en kuulu Varmasti löytyy, en kuulu kristillisiin piireihin mutta silti olen sitä mieltä että aborttilakia pitäisi muuttaa esim.

Myös aikarajaa pitäisi korjata taaksepäin. Kuitenkin luotan enemmän ammattilaisten asiantuntemukseen näissäkin asioissa kun vaikkapa persujen asiantuntemukseen. Olen samaa mieltä näitä 12 Olen samaa mieltä näitä viikkoisia nähneenä. Haluaisin hiukan palata taaksepäin ja pohtia tuota lausumaasi. Sanot tuolla, että sinun mielestäsi on väärin, jos ihmiset tekevät sitä sun tätä.

Voi toki olla, että me olemme jopa saaa mieltä monista oikeaan ja väärään liittyvistä asioista. Mutta se, että me ajattelemme jonkin asian olevan väärin, ei millään tavalla estä ihmisiä tekemästä väärin. Jos haluamme tehdä maailmasta paremman paikan, meidän täytyy uskaltaa ottaa selvää siitä, miten ihmiskunta todellisuudessa toimii. Kun tiedämme, mitä ihmiskunta puuhaa, voimme alkaa korjailemaan siinä esiintyviä virheitä.

Ja kun aletaan vastustamaan abortteja, pitää oikeasti tietää, miten ihmiskunta siihen vastaa. Ei missään tapauksessa pidä jäädä toivomaan parasta, koska väärät teot ovat väärin. Minä lähtisin korjaamaan maailmaa sieltä, missä aborttien tarve syntyy.

Voitaisiin pohdiskella, josko nuo ei toivotut raskaudet saataisiin minimoitua. Väitän että tuota kautta toimimalla aborttien määrä vähenee ihan itsestään. Se ei onnidtu kun suomi on linjannut vanhemmuuden "laajentamisen" liberaalimpaan suuntaan. Ihmettelen vaan , että Suomi ei kunnioita hoitohenkilökuntaan kuuluvien omantunnon ja mielipiteen vapautta.

Kalliisti koulutetutbihmidet joutuu lopettamaan työnsä. Tässä nähdään se, että miten kaksinaismoralistinen on valtiovalta. Missä on ihmiselämän kunnioitus? Tähän mennessä on kuultu Tähän mennessä on kuultu tasan yhdestä, joka on väittänyt joutuneensa lopettamaan vakaumuksensa takia. Hän kutsuu seksityöntekijöiden ja seksipalvelujen ostajien ajojahtia tämän ajan noitavainoksi.

Miksi ilotytön mielensisältö on niin kiinnostava asia, nainen kirjoittaa. Asiakkaani eivät tule luokseni väkivalta mielessään. Miehet tulevat luokseni hakemaan vastapainoa arkeen ja stressiin.

Kokemukseni mukaan miehet haluavat hemmotella itseään seksipalveluita ostamalla, siinä missä naiset käyvät kampaajalla tai hierojalla. Miksi tällainen hyvinvointia lisäävä, iloinen asia pitäisi kieltää tai tehdä rikolliseksi? Seksityössä pitkään ollut nainen on sitä mieltä, että seksin oston kriminalisointi toisi hänen arkeensa turvattomuutta, koska kielto vaikuttaisi lainkuuliaisimpiin asiakkaisiin. Epävarmuutta lisäsi hänen mielestään myös se, että uudet asiakkaat eivät uskaltaisi soittaa omasta numerostaan.

Kenelläkään muulla ei ole oikeutta päättää elämänvalinnoistani, jos ne eivät loukkaa muita. Määrään itse myös siitä, mitä työssäni teen ja kenen kanssa.

Haastattelen asiakkaani puhelimessa ja päätän itse, kenet otan vastaan. Nainen kirjoittaa, ettei verojen maksaminen kiinnosta, koska laki ei tunnusta hänen ammattiaan. Hän kutsuu yhteiskunnan taholta tulevaa työn ja ilmoittelun hankaloittamista vainoksi. Lue koko kirjoitus Pro-tukipisteen sivuilta http: Moni sairastaa psoriasista tietämättään —. Juutalainen Jeesus on valo maailman kansoille.

Israelilaisille suunnatun matkailuverkoston perustanut Omri Jaakobovich: Kirkon työntekijävaltaisuuden purkaminen on johtamiskysymys. Tätä suomalainen media ei ole kertonut Gazan konfliktista. Porno — kristittyjen vaiettu salaisuus? Kirkko ei ala vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Helluntaina hämmästellään Kristuksen kirkkoa. Lakkasivatko Pyhän Hengen armolahjat apostolien ajan myötä? Hyvä Paimen tuntee kipusi.

Pitäisikö seksin myyminen ja ostaminen kieltää? Onko prostituutio hyväksikäyttöä vai oma valinta? Dein debatti etsi vastauksia. Radio Dein Viikon debatissa teologian maisteri ja psykoterapiaopiskelija Pia Rendic ja vasemmistoliiton kansanedustaja, seksityöstä Suomessa väitellyt Anna Kontula keskustelivat Ariel Neulaniemen vieraina muun muassa siitä, pitäisikö seksin ostaminen ja myyminen kieltää ja miten mahdollinen kielto vaikuttaisi paritukseen ja ihmiskauppaan.

Amnesty International hyväksyi elokuussa kansainvälisessä kokouksessaan seksityön rangaistavuuden poistamista koskevan kannanoton. Kannanotto herätti laajalti keskustelua mediassa. Siitä uutisoitiin myös Seurakuntalaisessa.

Anna Kontula tuo esiin, ettei ole olemassa tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon seksityöläisiä on Suomessa tällä hetkellä. Kontulan luvut ovat kymmenen vuoden takaa, jolloin vuosittain henkilöä möi seksiä Suomessa. Näistä puolet olivat suomalaisia ja puolet Suomeen muualta tulleita. Suurin osa seksityöläisistä tulee Kontulan mukaan Suomeen Virosta ja Venäjältä, mutta myös ympäri maailmaa. Kontula selventää, että thaimaalaisten kohdalla usein on kyse siitä, että naiset ovat muuttaneet avioliiton perässä Suomeen ja päätyneet myöhemmin seksityöhön.

Yleensä seksityöläiset ovat henkilöitä, jotka joutuvat tekemään valinnan seksityön tai matalapalkkaisten töiden välillä eli taustaltaan työväenluokkaa, Kontula toteaa. Sekä Anna Kontula että Pia Rendic ovat sitä mieltä, että seksin myynti pitäisi pitää laillisena, jotta seksityötä tekevien naisten asema ei huonontuisi entisestään. Ostamisen kieltämisestä he ovat eri mieltä. Niitä naisia, jotka on pakotettu myymään seksiä tai muuten ajautuneet siihen, ei pitäisi rangaista, vaan puuttua ostamiseen, koska se on juurisyy, että on kysyntää, Rendic perustelee kantaansa.

Anna Kontula argumentoi, ettei asia ei ole niin yksioikoinen, että vain miehet ostavat ja naiset myyvät seksiä. Seksin ostajat voivat olla myös naisia tai henkilöitä, jotka eivät halua määritellä sukupuoltaan. Kontulan mukaan keskeinen ongelma lainsäädännössä on se, että keskitytään rankaisemaan ja kriminalisoimaan seksityötä ja tämä tehdään seksityöläisten ihmisoikeuksien hinnalla.

Nainen ja seksi tukipiste -

Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Kumpikin pitää hedelmästä kiinni, mutta samalla toisensa kädestä. Määrään itse myös siitä, mitä työssäni teen ja kenen kanssa. HÄN tarttui lapioon ja mätti paskan ulos tallista sen sijaan, että olisi keskittynyt puhumaan sitä. He ovat jo peruskouluajoilta olleet yksinäisiä. Voi vain kysyä, miksi Voi vain kysyä, miksi eduskunnan naisverkosto ei halua kriminalisoida seksin myymistä Maanantaina voi olla historiallinen hellepäivä. Matkustaja kuvasi raitiovaununkuljettajan toimintaa ajon aikana ja kauhistui — HKL: Mistä tiedät, kuka on Mistä tiedät, kuka on minkäkin nimimerkin takana?

Ruotsi, Norja, Islanti ovat sivistysvaltioita ja niissä ostokielto on ollut voimassa jo pitkään. Seksipalveluiden käyttäjiä on Seksipalveluiden käyttäjiä on enemmän kuin niiden tarjoajia. Eikö siis olisi tarkoituksenmukaisempaa kohdistaa toimet viimeksi mainittuihin. Varsinkin kun heidän toimiinsa liittyy rikollisuutta. Siitähän asiakkaita ei voi syyttää. Outoa on sekin, että huumekauppiasta rangaistaan rankemmin kuin ostajaa.

Miksei tästä voitaisi ottaa mallia niin, että pääsisi käyttäjärikoksella, jos ostaa pienen määrän seksiä omaan käyttöön. Ketkä voisivat olla Ketkä voisivat olla maksullisten naisten asiakkaita?

Heteroseksuaaliset miehet ovat mustasukkaisia naisesta, jonka kanssa ovat harrastaneet seksiä. Homoseksuaaliset miehet eivät ole kiinnostuneet naisten seksuaalisuudesta. Biseksuaalisia miehiä ei haittaa, vaikka toiset miehet jakavat hänen naisensa. Toinen ulottuvuus on itsetuhoisuus. On iso riski saada seksitauti maksulliselta naiselta. Varsin usein rikollisjärjestöt ovat mukana maksullisessa seksissä.

Mutta ilmeisesti kiristyksen uhka kohdistuu lähinnä entisiin asiakkaisiin, jotka pitäisi saada pidettyä rahasampoina.

Kolmas ulottuvuus on seksuaalisen itsearvostuksen puute: Maksullista seksiä käyttävä mies uskoo, että hän ei kelpaa naisille. Nuin typerää tekstiä en ole lukenut öö vähään aikaan kiitos viikon parhaista nauruista. Me hupakotkit huolehdimme terveydestä suurin osa sitä varten on kondomit ei ne taudit suutelussa tartu!!

Jos olisit hiljaa kun et tiedä selvästi Vakkareita on mutta pelkästään ne eivät riitä. Olen saanut uhkailua tappouhkauksia jos laki menee läpi sutenöörit iskevät kimppuun.. Jos tämä typerä laki menee läpi veri lentää ja hupakoiden asema huononee!

Ruotsissa on jo niin käynyt. Lukuisia tapauksia jos vähän lukee sihteeriopiston foorumia. Tota noin neiti 86, mikä ihme Tota noin neiti 86, mikä ihme sinua voi naurattaa, kun itse kehuskelet saaneesi nytkin jo tappouhkauksia ja ammattisi varjopuolina kerrot vielä tulevaisuudessakin veri lentää. Miten ihmeessä voit olla moisessa ammatissa ja miten tämä kaikki kauheus voi sinua naurattaa? Minua ainakin hirvittäisi ja moisesta ammatista ja rikollis porukasta juoksisin kyllä kauaksi rauhaa ja turvallisuutta rakastavien ihmisten pariin.

Tai sitten kyseessä oli paranormaali ilmiö, simapullon henki, jota neiti käskytti olemaan hiljaa. Itse asiasta sanon, että neidin elämä on vallan hurjaa. Sutenöörit iskevät kimppuun, veri lentää ja tappouhkauksia sataa. Komeat vakkaritkin tuntuvat pikku-uutisten perusteella arvottavat neitien hengen ja terveyden kovin köykäisiksi. Yrittäjävapautta ei saa estää Yrittäjävapautta ei saa estää lainsäädänöllä. Kaunis nainen tai mies voi tienata tuhansia tuhansia euroja kuussa seksinmyynillä niin antaa nyt heidän hoitaa työnsä.

Maailman vanhin ammatti ja suurimaksi osaksi oma valinta. Yrittäjä, olet täysin Yrittäjä, olet täysin hakoteillä, seksikauppa ei ole mitään yrittäjyyttä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Näiltä seksinmyyjiltä, kun jäävät verot ja muut lakisääteiset maksut maksamatta ja kirjanpitokin pitämättä. Tilinpäätöksestä tuskin ovat kuulleetkaan! Kirjanpitolakia rikkovat, eivätkä ilmoita voittojansa. Mikäs firma se sellainen on joka voi toimia ilman lakisääteisiä velvoitteita, kun oikeilta yrittäjiltä vaaditaan noudattamaan moniakin lakeja?

Pelkkää lainrikkomistahan näiden sutenöörien ja huorien touhu on johon mukaan sekoittuu vielä muukin kova rikollisuus. Maksullinen seksi on jokaisen Maksullinen seksi on jokaisen oma asia! Komissio vaatii kansainväliseltä yhteisöltä myös useita muita toimia seksityöläisten aseman parantamiseksi.

Komission tärkein ehdotus on, että vapaaehtoinen prostituutio on tulkittava samanlaiseksi työksi kuin mikä tahansa muukin ammatti. Virallinen ammattiasema vähentäisi seksikauppaan liittyviä haittoja ja parantaisi seksityöläisten asemaa monin tavoin, komissio toteaa raportissaan. Samalla seksikauppa siirtyisi valtioiden valvontaan ja sitä kautta nykyistä paremmin myös hallintaan. Yhteiskunnan kontrolli tarkoittaisi muun muassa HI-viruksen leviämisen vähenemistä ja prostituoitujen kokeman väkivallan vähenemistä.

Seksikaupan laillistamisen lisäksi komissio vaatii kaikkien vapaaehtoisten seksiaktien vapauttamista lainsääntelyn piiristä. Samoilla perusteilla on Samoilla perusteilla on vaadittu huumeiden vapauttamista. Seksi on pyhää 7. Vaikutusvaltaisin Vaikutusvaltaisin kirkkoisämme Augustinus Aurelius demonisoi seksuaalisuutemme omassa vallantavoittelussaan lyöttäytymällä yhteen Rooman väkivaltakoneiston kanssa luvulla ja ekskommunikoidessaan seksuaalisuutta ja mielihyvää luonnollisena Jumalan lahjana pitäneet mm.

Pelagiolaiset kuten Julian Eclanimilainen. Nykykulttuurimme elää edelleen tämä demonisoinnin harha edelleen voimakkaana erityisesti joissakin kirkollisissa ja poliittisissa oikeistolaispiireissä. Mikään näistä poliittisista väitteistä ei kestä tieteellistä tarkastelua. OIkeasti ja aidosti kehon mielihyvä ja orgasmi on terveen ihmisen merkki. Jo sikiöt kokevat äidin kohdussa terveellisiä orgasmeja. Väkivallankäyttö toisen ihmisen vahingoittamispyrkimyksenä pitäisi demonisoida, eikä Augustinolaisen antiikista tulevan nykymallin mukaan demonisoida yhteiseen mielihyväänpyrkivää seksuaalisuutta.

On fakta, että mielihyvä ei traumatisoi ketään ja siihen on valmis ja kykenee lähtökohtaisesti jokainen meistä - sikiöstä yli satavuotiaaaseen vanhukseen. Seksuaalisuus itsessään on a i n a iloinen asia. Jahas ja raamatunpaukuttaja Jahas ja raamatunpaukuttaja asialla taas? Blogin kirjoittanut poliitikko yrittää tuoda esiin, että se olisi ikään kuin köyhyyden välttämätöntä seurausta ja tuottamaa, että nuoret naiset myyvät seksiä varakkaille miehille. Kaikki köyhät eivät sellaiseen halua ryhtyä.

Ilmeisesti vain moraaliltaan ja eettiseltä periaatteiltaan matalimmalla tasolla olevat jotka poliitikko nostaa blogissa korokkeelle. Monesti asiaan vaikuttaa myöskin se tyypillinen ilmiö ahneus ja rahanhimo. Ei tyydytä tavallisella työnteolla saavutettuun elintasoon vaan halutaan parempaa. Sama motiivihan on usein omaisuusrikoksiin syyllistyneillä. Michael, 30, on Michael, 30, on miesprostituoitu Maanantai-iltapäivä. Vaalea, farkkuihin ja harmaaseen pikkutakkiin sonnustautunut mies seisoo Stockmannin kellon alla Helsingin keskustassa.

Hän ottaa mustat aurinkolasit kasvoiltaan. Kädenpuristus on kohtalaisen jämäkkä. Mies on yli senttinen, sutjakka, mutta erityisen komea hän ei ole. Vastapäätä ei seiso American Gigolosta tuttu Richard Gere, vaan hyvin tavallisen näköinen mies.

Sellainen, johon voi törmätä Helsingin kaduilla, ruokakaupassa ja juna-asemalla. Olemme sopineet Michaelin kanssa kahden tunnin tapaamisesta, mutta hänellä ei kuulemma ole kiire mihinkään. Hänen pitää olla vasta iltakahdeksalta jossain. Jossain tarkoittaa tässä tapauksessa eräässä helsinkiläisravintolassa. Michael tapaa yhden vakioasiakkaistaan. Mutta miten kunnollisen kasvatuksen saaneesta, korkeasti koulutetusta englantilaismiehestä tuli suomalaisnaisille seksiä myyvä miesprostituoitu?

Sitä varten pitää palata vuoteen En olisi ryhtynyt tähän, ellen tarvitsisi rahaa. Ja tämä on hyvä keino ansaita sitä. Kyse on siis eräänlaisista panokavereista? Heillä on voinut olla todella huono parisuhde ja he haluavat jonkun, joka ei ole täysi kusipää. He haluavat pitää hauskaa turvallisissa olosuhteissa, Michael kertoo. Michael kertoo tapaavansa kaksi tai kolme naista viikossa. Osa on vanhoja tuttuja. Ensimmäisen "tilikauden" aikana tapaamisia on kertynyt noin Terapiaa Michaelin mukaan suomalaisnaiset eivät hae pelkkää seksiä.

Hintaan sisältyy seksin lisäksi myös keskusteleminen ja kuunteleminen. Tuntemattoman kanssa on helpompi puhua ongelmistaan kuin läheisen ihmisen. Kuulen paljon asioita, joista he eivät viitsi puhua muille. Michael kertoo asiakkaidensa olevan 35 - vuotiaita, kohtuullisen viehättäviä naisia, jotka ovat valmiit maksamaan hänen seurastaan. Pornolla ja prostituutiolla Pornolla ja prostituutiolla ei mielestäni pitäisi olla mitään tekemistä avioliiton kanssa!

Ei myöskään aborteilla tai enkelintekijöillä ole asian kanssa mitään tekemistä! Kontula tässä yrittää vaikuttaa avioliiton alkuperäisen tarkoituksen mitätöimiseen piiloittelemalla kirjoituksiinsa homoavioliittoa puolustelevilla kommenteillaan. Aika kummallisella tavalla Kontula hehkuttaa homoille avioliitto oikeutta vetoamalla seksiin ja seksin ostamisiin ja niistä seuraaviin lieveilmiöihin ja köyhien maiden ihmisoikeuksiin!

Avioliitto kunniaan, joka on pyhä eikä sitä saa pervoilulla ja pornolla tuhota, sanon! Minkä kolumnin ja missä Minkä kolumnin ja missä aviisissa hyväsylvi luki ja tuli tänne hysterian partaalla?

Paaveja, pappeja, poppamiehiä ja miespoliitikkoja eivät naiset aisoihin saa, sillä mies on nostanut itsensä naisen omistajaksi. Hyvin monille miehille, kuten perusäijille, nainen on tavara, ja sen näpyttelen tähän syvää myötähäpeää tuntien. Naisia käytetään vihollisen tavarana ja sellaisena tuhottavana sodissa ja konflikteissa. Ihmisrikokset naamioidaan jumalien käskyiksi.

Se on eräänlaista poltetun maan taktiikkaa. Yhden lapsen politiikan maissa puoskarit tappavat tyttösikiöitä ja tyttöjä murhataan. Näin varsinkin maissa, joissa miehen kunnia on äidin, siskon, vaimon ja tyttären haaroväleissä. Naisiin kohdistuva viha on poliittista ja seksuaalista, sillä viettiensä vietävä mies rakentelee uskonnon ym.

En ole läheskään kaikesta Kontulan kanssa samaa mieltä. Pelkkiä naispuolisia perillisiä omaavana olen silti samaa mieltä siitä, että naisen on saatava päättää omasta ruumiistaan. Monessa idän kulttuurissa Monessa idän kulttuurissa naisen ja tytön kehosta määrää mies. Suomessa tilanne on vielä pahempi, koska täällä erityisesti tyttöjen intiimimeistä osista päättää väki valtakoneisto, jonka tunnekylmyys on aivan eri luokkaa kuin näissä parjatuissa paternalistisissa kulttureissa.

Virkakoneiston pseudotieteelliset psykologit ja institutionaliset kiertävät puoskarilääkärit raiskaavat pikkulasten kehoja lääkärintarkastuksissaan eikä kukaan kysy lapselta itselään haluaako hän tällaista vieraan ihmisen kohtelua kehonsa intiimialueille. Tässä mielessä aitoja tunteita omaavien paternalististen "läheisväkivallan" kulttuurit ovat lapsille huomattavasti Suomen amerikkaa apinoivaa tunteetonta ja jääkylmää virkakoneistoväkivaltakulttuuria parempi paikka.

Jään odottamaan ihmislähtöistä, tasa-arvoista, väkivaltakriittistä ja mielihyvämyönteistä kulttuuria. Luulen, että suurimmalla Luulen, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään sitä vastaan, että politiikassa askarrellaan seksinkin parissa. Aina kun kannattaa muistaa, että vain äärimmäiset päät mielipidehaitarissa meluavat asioista julkisesti. Sen sijaan ne yleensä hiljaa olevat ihmiset huolestuvat silloin, kun olisi tärkeämpääkin tekemistä ja joku keskittyy vain puuhailemaan seksiasioiden parissa.

Tällaisissa yhteyksissä tavan kansakin saattaa älähtää. Jos olisi talo tulessa, niin panisiko sitä ensiksi tarmonsa tulipaloon ja alkaisi vasta sitten moittimaan eukkoaan suutelun tekniikassa ilmenevistä vajavaisuuksista? Antaisiko talon mennä, kunhan ne parranhituset saadaan nyt pistelemastä erinäisiä osia, joita en tässä yhteydessä tarkemmin nimeä?

Säätäisinkö Alman ja Anniinan välille tabun, vainoaisinko Osmoa ja Uolevia vai tyhjentäisinkö vaahtosammuttimen ensin liekkeihin ja hommaisin paikalle palokuntaa? Kumpi on se tärkeämpi asia? Kumpi pitää hoitaa ensin? On erinomaisen totta, että politiikassa pitää huolehtia kaikenlaisista asioista. Hyvän maan tunnistaa siitäkin, että junat kulkevat ajallaan, rakkoa ei tarvitse tyhjentää kadunvarteen ja kyllä; myös siitä että ihmiset ovat lain ja valtion edessä niin tasa-arvoisia, kuin se heidän fyysiset rajansa huomioiden on mahdollista.

Mutta hyvän maan tunnistaa myös siitä, että asioiden tärkeysjärjestys on kohdillaan. Pikkujutut huolehditaan isompien jälkeen.

Siksi seksistä pitää puhua suurimmalla äänellä vasta, kun toimeentuloasiat ovat kunnossa. Tähän palaan kuitenkin vasta myöhemmin. Mitä tulee tähän jatkuvaan sodanlietsontaan miehen ja naisen välillä, haluaisin ihmisten kiinnittävän huomionsa pariin pikkuseikkaan.

Kehittäkäämme tätä päivää ja tulevaisuutta, koska eiliselle emme enää ehdi mitään tekemään. Vaikka meillä onkin huomattavasti yhteistä fyysisessä puolessa kaikkien urosapinoiden kanssa, kultturissa olemme kuitenkin todella kaukana muutamista.

Jos et usko, kysy taiteelta. Kirjallisuuden, maalaus- ja kuvannveistotaiteen tuhansiakin vuosia vanhat todisteet kertovat, että naisia on kautta aikain pidetty kalleimpina aarteina.

Muutaman ihmiskunnan historiaan sisältyvän älyttömyyden takia ei kannata uhriutua ihan feministien yleisesti suosimassa mitassa. Jos haluamme todella ajaa naisten asiaa, kannattaisi välttää tuota sotaisaa asennetta. Monesti kun tahtoo käydä niin, että väki vain ärsyyntyy hyökkäävistä ja tarpeettomasti syyllistävistä hölinöistä, eikä sitten enää kuuntele asiaan mahdollisesti sisältyvää tolkun hiventäkään.

Se miellyttää ainakin minua aiheena huomattavasti tasa-arvotaistelua enemmän. Uroseläimenä olen muutenkin sitä mieltä, ettei perusteellista tasa-arvoa voi saavuttaakaan sellaisessa asetelmassa, jossa toisen jalkapohjat heiluvat toisen korvien tasolla ilmassa, eikä siitä aiheesta turhia pidä hölistä.

Minun kanssani tasa-arvoiseksi haluava nainen saa sitäpaitsi isomman osan raskaista töistä kuin tähän mennessä on tottunut tekemään. Vielä ei ole niin hölmöä vastaan tullut, että olisi tinkinyt renkaanvaihtoja, paskakaivon rassaamista ja muista vastaavia pikkuhommia itselleen. Pitäisikö seksistä ylipäätään politiikassa puhua? Se on suorastaan järjetön ajatus. Seksin politisoiminen, lähinnä esittämällä kaikensorttisia kieltoja ja teennäisiä rajoja, on vanhempi ja juonikkaampi asia kuin uskommekaan.

Jo hyvin varhaiset psykologian taitajat ovat oivaltaneet, että kahlitsemalla kansan sukupuolielämän, saa kahlittua koko kansan. Idean seurauksena on seksin niskaan suorastaan satanut sääntöjä. Mitään järkisyytähän seksin erilaisille rajoille ei oikeastaan ole. Nehän ovat lopulta ainoastaan erilaisia moraalisia rajoja jotka hiukkasenkin perusteellisemmin ajateltuna ovat varsin kyseenalaisia moraaliltaan , jotka annetaan ja on annettu aina kulloisenkin hallinnon oikkujen mukaan uudelleen.

Vaikka meillä on uskontojensa sokaisemia "lääkäreitä" torumassa meitä huvittelumielessä harrastetun seksin vaaroista, pitää todellisuudessa olla todella erikoisia harrastuksia, ennenkuin ne muuttuvat vaarattomista - jopa terveellisistä - harrastuksista vaarallisiksi. Kasa sääntöjä, joiden olemassaololle ei ole minkäänlaista oikeutusta.

Mutta säännöillä hallitaan ihmisiä. Voisit ajatella turvallisesti makuuhuoneessasi, mutta jumala näkee sinne. Ja jos et usko jumalaan, voi sinua pelotella mielisairaudella. Olet perverssi hullu, jos sinulla on tolkun seksielämä. Seksin säännöt ovat osa suurempaa juonittelua juuri Sinun hallitsemiseksesi. Kannattaa muistaa tämä, kun mielesi tekee seuraavan kerran moittia naapurin pariskuntaa kolmikkoa, puolijoukkuetta tai komppaniaa siitä, että eivät vaikuta noudattavan paritteluasioissaan samoja sääntöjä kuin sinä.

Ja tajuatko juuri Sinä, että lähes kaikki seksistä luulemasi perustuu tyhjän päälle rakennettuun ennakkoluulojen ja luonnottomien kieltojen häkkiin? Luuletko, että kaikki se mihin uskot, on totta? Toivottavasti ajattelet tätä asiaa hetkisen. Seksistä ei pidä tehdä politiikkaa. Seksillä ei voi olla sellaisia sääntöjä, jotka kuuluvat valtiolle.

Valtiolle kun ei kahden tms kokoisen koplan, muistathan Ne asiat eivät kuulu kenellekään muulle, paitsi tuohon tilaisuuteen osallistuville. Eli ahdasmielisten naapureidenkin olisi hyvä pitää nokkansa tukossa. Ne pari asiaa, jotka seksi oikeasti politiikasta tarvitsee, voidaan erinomaisesti käsitellä väkivaltarikosten luvussa. Seksi ei kuulu politiikkaan, eivätkä säännöt seksiin. Jos suhtautuisimme seksiin terveesti, elämämme olisi helpompaa ja ehdottomasti mukavampaa.

Ja sillä porukalla, jolla on into hallita maailmaa, olisi ainakin yksi vipu vähemmän vedeltävänä juuri Sinun hyppyyttämiseesi. Tuskin ne vivut tuohon yhteen loppuvat, mutta olisihan Sinun onnellisempana kevyempi hypellä. Kalleimmat aarteet ovat euroilla mitattavaa materiaa.

Olehan ystävälinen ja Olehan ystävälinen ja määrittele aivan ensiksi tuo ihmisarvo. Mikä se sellainen arvo edes on? Joku suuri sana, joka ei varsinaisesti tarkoita mitään mutta jolla voi perustella mitä tahansa juuri siksi?

Ylipäätään pitäisi hankkia kieli, jossa sama sana tarkoittaa kaikille samaa asiaa. Toisille aarteet ovat vain rahaa. Toisille taas aarteet ovat kaikkea muutakin arvokasta. Jos ajatteleme niitä tavallisia ihmisiä muutaman sadan vuoden takaa, köyhimmät eivät välttämättä ikinä omistaneet yhtään rahaa.

Sen sijaan se oma puoliso, jonka kanssa piti jakaa koko elämä ja selviytyminen, oli todellakin kalleinta mitä elämänsä aikana kohtasi. Taistelussa luonnonvoimia vastaan kun ei ollut varsinaisesti varaa alkaa käymään sukupuolten kesken sotia. Pikemminkin piti yhteistyössä rämpiä elämästä läpi. Ihmiskunnan historia on suurimmalle osalle lajin edustajista ollut sen verran tiukkaa selviytymiskamppailua, että ei siinä ole ehtinyt kaveria ihmeemmin sortaa.

Tämä etu on ollut vain rikkaammilla. Ja jos on ollut naisen asemassa puutteita, on ollut myös miehen. Kaulaansa myöten siinä ittessänsä ovat molemmat saaneet evoluutionsa rämpiä.

Kaikelle voidaan määritellä arvo rahassa. Kokonaan toinen asia on se, onko rahallinen arvo mitatun asian ainoa arvo. Esimerkiksi taiteessa voidaan pohtia, paljonko pronssikipolla on arvoa sulatettuna harkoksi. Ja sitten huomataankin että pytyssä voi pitää paria perunaa, jolloin se saa käyttöarvon. Jo tämä saattaa olla romuhintaa suurempi. Lisäksi pytyllä voi olla tunnearvoa.

Mummo piti vaasissa pottuja nähdäkseen naapurin Elmalla hämmentyneen ilmeen, että mitä se nyt maljakossa pottuja ja nyt pönttö on muistona mummosta. Kun päästään kapineen arvoon taideteoksena, ollaan jo hyvinkin toisenlaisissa lukemissa, vaikka taidearvoa ei voida kriisin aikana vaihtaa mihinkään. Yhdellä typerällä pronssiesineelläkin on siis monta erilaista arvoa. Ja asioilla on aina eri arvo eri ihmisille. Minulla esimerkiksi yksi kitaroistani on muita edellä.

Kapineen hankintahinta on yksi arvo ja jo se saattaa olla jonkun toisen mielestä huikea. Lisäksi tämä nimenomainen laite on juuri minulle erinomainen mitoiltaan, "saanut hyvän elämän" eli on puiden kuivuessa muuttunut erinomaisen hyvin soivaksi ja toimii kaikessa mahdollisessa soittamisessa selkeästi muita paremmin.

Kapine tekee minusta paremman soittajan verrattuna muihin himmeleihini. En missään tapauksessa luopuisi käytetystä soittimestani uuden, tai kahdenkaan uuden hinnalla.

Minulle se on aarre. Ja kuitenkin on mahdollista, että löytyy hinta, jolla siitä luopuisin. Suurimmalle osalle ihmisistä sillä on vain jälleenmyyntiarvo, joka sekin vaihtelee aikojen kuluessa. Jollekulle muulle kapineella ei ole mitään arvoa. Musiikkia harrastamaton saattaa löytää kapineelle arvoa siitä, että pystyy lämmittämään sen puilla itseään kylmänä talvena ja nikkaroimaan sen metalliosista vaikkapa ongenkoukkuja.

Jollekulle toiselle muusikolle peli saattaa olla hankalasoittoinen, eikä lainkaan niin arvokas. Sama värkki ja monen monta eri arvoa. Onko se sinun ihmisarvosi kaikille sama? Ovatko nämä "naispuoliset perillisesi" kenties arvokkaampia, kuin muut ihmiset? Toista sukupuolta arvokkaampia kenties?

Arvokkaampia, kuin saman sukupuoen edustajat jossain 10 km: Vai ajetaanko sillä ihmiarvolla täysillä vain omien kanssa ja käytetään muille sitä jaettua miten ihmisarvon voi jakaa? Itketkö perillistesi mielenkiintoinen sanavalinta ihmiselle, joka vaikuttaisi moittivan muita ihmisen arvottamisesta rahalla tuo "perillinen" mahdollista menetystä enemmän, vähemmän vai jakamattoman ihmisarvon mukaisesti tasan yhtä paljon kuin kenen tahansa ihmisen menetystä? Vai olisiko niin, että kaikella on arvonsa, mutta kaiken arvo ei ole kaikille sama?

Tätä miettiessä on hyvä jäädä odottelemaan sitä ihmisarvon määritelmää. Lakkasivatko Pyhän Hengen armolahjat apostolien ajan myötä? Hyvä Paimen tuntee kipusi.

Pitäisikö seksin myyminen ja ostaminen kieltää? Onko prostituutio hyväksikäyttöä vai oma valinta? Dein debatti etsi vastauksia. Radio Dein Viikon debatissa teologian maisteri ja psykoterapiaopiskelija Pia Rendic ja vasemmistoliiton kansanedustaja, seksityöstä Suomessa väitellyt Anna Kontula keskustelivat Ariel Neulaniemen vieraina muun muassa siitä, pitäisikö seksin ostaminen ja myyminen kieltää ja miten mahdollinen kielto vaikuttaisi paritukseen ja ihmiskauppaan.

Amnesty International hyväksyi elokuussa kansainvälisessä kokouksessaan seksityön rangaistavuuden poistamista koskevan kannanoton. Kannanotto herätti laajalti keskustelua mediassa. Siitä uutisoitiin myös Seurakuntalaisessa. Anna Kontula tuo esiin, ettei ole olemassa tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon seksityöläisiä on Suomessa tällä hetkellä.

Kontulan luvut ovat kymmenen vuoden takaa, jolloin vuosittain henkilöä möi seksiä Suomessa. Näistä puolet olivat suomalaisia ja puolet Suomeen muualta tulleita. Suurin osa seksityöläisistä tulee Kontulan mukaan Suomeen Virosta ja Venäjältä, mutta myös ympäri maailmaa. Kontula selventää, että thaimaalaisten kohdalla usein on kyse siitä, että naiset ovat muuttaneet avioliiton perässä Suomeen ja päätyneet myöhemmin seksityöhön.

Yleensä seksityöläiset ovat henkilöitä, jotka joutuvat tekemään valinnan seksityön tai matalapalkkaisten töiden välillä eli taustaltaan työväenluokkaa, Kontula toteaa. Sekä Anna Kontula että Pia Rendic ovat sitä mieltä, että seksin myynti pitäisi pitää laillisena, jotta seksityötä tekevien naisten asema ei huonontuisi entisestään.

Ostamisen kieltämisestä he ovat eri mieltä. Niitä naisia, jotka on pakotettu myymään seksiä tai muuten ajautuneet siihen, ei pitäisi rangaista, vaan puuttua ostamiseen, koska se on juurisyy, että on kysyntää, Rendic perustelee kantaansa.

Anna Kontula argumentoi, ettei asia ei ole niin yksioikoinen, että vain miehet ostavat ja naiset myyvät seksiä. Seksin ostajat voivat olla myös naisia tai henkilöitä, jotka eivät halua määritellä sukupuoltaan. Kontulan mukaan keskeinen ongelma lainsäädännössä on se, että keskitytään rankaisemaan ja kriminalisoimaan seksityötä ja tämä tehdään seksityöläisten ihmisoikeuksien hinnalla. Kontulan linjaa, että pitäisi keskittyä siihen, mitkä ovat ne toimenpiteet ja instituutiot, joiden avulla voidaan taata seksityöntekijöiden ihmisoikeudet.

Rendic taas näkee ongelmallisena sen, että naiset, jotka on pakotettu tekemään seksityötä, eivät pääse avun piiriin myöskään rangaistavuuden poistamisen jälkeen. Anna Kontula on valittu vuoden alusta Pro-tukipiste ry: Pro-tukipiste edistää seksi- ja erotiikka-alalla toimivien osallisuutta ja oikeuksia ja tarjoaa matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluja seksityössä mukana oleville Helsingissä ja Tampereella.

Anna Kontula tuo esiin, että parituksen käsite on todella laaja vaihdellen kohtuullisesta välityspalkkiosta erittäin vakavaan rikollisuuteen ja ihmisten hyväksikäyttöön. Parituksessa on seksin myyjän ja ostajan lisäksi mukana jokin kolmas taho, joka ottaa siivun bisneksen tuotosta.

Ihmiskauppa kasvaa siellä, missä on haavoittuvassa asemassa olevia, turvattomia ihmisiä kaikkien suojajärjestelmien ulkopuolella.

0 Replies to “Nainen ja seksi tukipiste”