Liian pieni pillu reisisaappaat korkokengät

Sinne oli matkaa pari kilometriä. Lopulta kun sain auton jälleen liikkeelle sammui se juuri ennen bensa-aseman risteystä mutta pääsin lipumaan jakajalle onneksi olin ainut paikalla. Tankkasin ja istahdin takaisin autoon ja starttasin. Tiesin että bensa on loppu ja pumppasin kaasua mutta ei elon merkkejä. Viimeisen starttauksen aikana viereen oli tullut minun ikäiseni nainen joka koputti ikkunaan ja kysyi eikö meinaa startata?

Vastasin että pääsin juuri ja juuri tankille kun bensa loppu. Nainen alkoi tankaamaan omaa autoaan ja minä päätin vielä yrittää ennen kuin olisin soittanut apua. Ja kas corolla käynnistyi pikkuhiljaa kuten tuo yksi videopätkän autokin tässä ketjussa JES! Viereinen nainen näytti peukkua ja minä lähdin duuniin! Mitäs ootte mieltä tästä? Onko muille sattunut samaa näkyä vastaan esim huoltiksella? Eipä ole moottoripyörän osalta moisia sattunut eteen koskaan.

Ja pääosa naisista ketkä m-pyöräilyä harrastaa on ainakin 8 kertaa kymmenestä liikkeellä jonku porukan mukana niin eipä siinä tule ulkopuolisena mieleen mennä mitään kysymään tai kattelemaan, vaikka tollasen tapauksen sattuisikin näkemään.. Ja sitäpaitsi tuosta en edes saisi mitään kiksejä kun kaasun pumppaaminen ei tapahdu jalalla.

Ei oo mun juttuni.. Kyllä mua ainakin skootterit, mopot yms säväyttävät yhtä lailla kuin autotkin. Ylä-asteella tuli aina seurattua kun tytöt polkivat suzuki peeveitään käyntiin.. Täällä kuva pedal pumping-faneille: Onpas ollut hiljaista saitilla.. Mulla olisi taas yksi Saman kaverini kanssa kuten aiemminkin olimme lähdössä baarista viime lauantaina mun corollalla. Kaveri oli kuski ja aiemmasta ajelukerrasta muisti että corolla vaatii kaasua käynnistyäkseen. Nyt vaan kävi niin että kaverini pumppasi liian innokkaasti eikä meinannut millään corolla käynnistyä.

Lopulta auto jaksoi käynnistyä ja ajelimme hesen drive in kautta himaan. Jonoa oli muutama auto ja kaverini sammutti auton ja kun olimme tilauksen tehneet corolla ei suostunut jälleen yhteistyöhön kaverini kanssa. Toisella piiiitkällä starttauksella lopulta lähti ja saimme ruokamme ja ajoimme himaan. Hiljaista tuntuu olevan joo.. Mut pakkasia odotellessa jospa vaikka osuisi kohdalle jotain mielenkiintoista josta voisi sitten tännekin kirjoitella.. Auto pysyi hyvin kyllä käynnissä mutta juutuin mutaan.

Koetin ensin normaalisti mutta auto ei juurikaan liikkunut. Sitten aloin pumppaamaan kaasua enemmän ja onneksi sain auton vihdoin irti mudasta. Meinasi jo paniikki iskeä kun olin yksin. Auto oli kyllä hirveän näköinen, mutaa kaikki kyljet täynnä. Onpas ollut hiljaista palstalla piti oikein selata että löysin aiheen vielä.

Eilen tapahtui eräs episodi jonka joku ehkä olisi halunnut kokea apukuskin penkiltä.. Olin hakemassa kanasalaattia hesestä ja jonoo kun oli luukulle niin sammutin autoni. En saanut corollaa starttaamaan ensimmäisellä yrityksellä ja kun jonoo oli taisin hieman hermostua ja annoin liikaa kaasua. Myyjä oli mukava ja sanoi että hänelläkin oli joskus samanlainen corolla ja että tuttu tunne heh. Lopulta auto suostui starttaamaan ja pääsin luukulle ENKÄ sammuttanut enää kuin vasta kotipihassani.

Olin tulossa töistä joten jakkupuku, sukkikset ja korkkarit. Mulla on vanha Mazda Ja ongelmia kans riittää välillä starttailuissa.. Tykkään kanssa jännällä tavalla kun auto antaa välillä vastusta ja joudun pumppaamaan kaasua. Sellaset 6cm korot on ihan ok. Tavallaan ois kiva kans kertoa mun pienistä ongelmista esim.

En tykkää jos auto temppuilee vaikka kaupungilla.. Viime viikolla olin tankkaamassa autoa. No siinä sit tankkasin ja hyppäsin takas autoon.. Millainen on ajoasukokonaisuus yleensä? Talvi on tällä palstalla ollut aika hiljainen Oletko huomannut että kukaan olisi kiinnittänyt huomiota näihin tapauksiisi lähipiirissä ja entäs jos auto ollut parkissa pitkään?

Oletteko koskaan juuttuneet autolla mutaan tai tms kun on ollut korkosaappaat tai korkokengät jalassa? Ja olette ehkä joutuneet menemään ne jalassa ulos katsomaan tilannetta.

Ja sitten kuitenkin päässeet irti kovasti kaasuttamalla tai "heijaamalla" likaisilla saappailla. Mä olen sitkeesti talvellakin ajellut.. Talvella oli kerran pari viikkoa parkissa nii vaikeuksia oli herätellä käyntiin kun ei ole piuhapaikkaa.. Välillä yks mies työkaveri kyselee yllättävän paljon mun autosta..

Kesällä ongelmia on vähemmin. Kosteina aamuina joskus ei meinaa pysyä aluksi oikeen käynnissä. Ja kesälläkin joutuu käyttämään ryyppyä kylmänä vähän..

Välillä tuntuu et auto ei vaa suostu yhteistyöhön mun kanssa. Sammuu joka risteykseen suunnillee.. Otatko rennosti "hymähdellen" tilanteen kun se nyt on mikä on, tai oletko koskaan hämilläsi, jos on paljon ihmisiä ympärillä?

Jos olisi kyytiläisenä tai ulkona sivummalla, niin kuskin reagointi on yksi osa johon kiinnittäisin huomion. Mulle juttu on kylmän auton herättely.. Niitä tilanteita ei niin haluais.. Kylmällä koneella kans mäkilähdöt on joskus vaikeita talvella.. Yleensä en kiroile vaan otan kuitenkin aika rennosti tilanteet.. Pankaa sitä Corollaanne pakoputkeen.

Voisitko kertoa lisää sun Corsasta? Minkälainen on tyypillinen starttaus talvella esim.. Aina ei toki onnista! Kuulostaa aika lailla samalta kun mun mazda.. Puhutku autolle kun starttaat? No nyt kun miettii niin kyllä taidan silloin tällöin puhua. Tosiaan ostin tuon veljen kaverilta viime kesänä parilla sataa. Se nyt on vaan jääny mulle vaik piti olla vaan kesä-autona.. Autot ensi sijaisesti mutta kyllä skootterit ja mopotkin käy: Joo ku omistin aikoinani pv: Kyllä aina kun hyppään jokkisautojeni rattiin.

Olihan noita datsun cherrystä ladaan Lada oli kyl painajainen. Siinä ei ollut ees lohkolämppäriä. Vastaan vaimoni puolesta että kyllä pumppaan!

Autosta riippumatta vaimo antaa aina kaasua käynnistäessä ja sitähän on mukava seurata! Ykkösautomme lähtee aina käyntiin mutta jostain syystä en ole vaihtanut vaimon kauppakassia uudempaan ja sitä joutuu varsinkin talvisin pumppaamaan kaasarivehje kun on.

Kesällä on välillä myös aika herkkä kaasulle ja usein vaimo kastelee tulpat liialla pumppaamisella. Sitkeesti vaimoni autollaan ajelee eikä hirveästi kavahda vaikka joutuu esim parkkipaikalla sahaamaan autoa käyntiin. Festareilla näkee vuosittain "kesäautoja" joita naispuoliset joutuu hinkkaan käyntiin kotiinlähtöpäivänä pitkään. Itse "eksyin" erään tytön kyytiin kun hän oli lähdössä käymään kaupungilla kesken festareiden ja kyllä sai olla kalu kovana kyydissä.

Autona hänellä oli fiat uno vuosimallia banaani eikä "osannut olla" moksiskaan vaikka autoa sai sahata käyntiin ja sammui moneen kertaan matkalla kauppaan. Nauroi vaan että ei ole edes pahimmasta päästä festariromuista millä ollaan kierretty. Talven jälkeen kun mökille ensimmäistä kertaa keväällä saavumme jostain syystä olen aina seuraamassa vierestä kun vaimo herättelee silmäteränsä suulista ulos..

Yleensä siihen mene aikaa n. Ei se aina muulloinkaan helppoa ole mutta ensimmäisellä kerralla varsinkin. Mulla on kaasari mazda Automaattiryyppy oikuttelee kans välillä.. Joo miulakin on toi nissan auto niin aina istun penkille kytkin pohjaan pumppailen kaasua niin on kyllä mukava.

No se miksi selvisi kyllä kun autoa starttasi. Mä voisin jutella jos ketään kiinnostaa;hevoscamilla at luukku com. Eikö mennyt läpi en tiedä.. Eihänä näitä nykyautoja tarvitse enään pumpata paitsi joskus talvella vähän. Ajaessa tykkään kyllä painaa kaasun pohjaan. Mitä tälle kirjoittajalle kuuluu? Vieläkö oot kiihdytelly kaasupohjassa? Onko täällä muitakin naisia jotka eivät arkaile kaasupolkimen kanssa?

Olisi mukava kuulla miten ja millaisilla kengillä olette painaneet kaasun pohjaan. Se onkin harmi kun automaattinen ruiskutus on tullut moottoreihin. Entäs kun kaasu pohjassa kiihdytät, niin kuinkas usein tulee vedettyä "taysille asti", ennenkuin vaihdat isompaa vaihdetta. Tulipahan nuorena poikana koettua ensimmäiseen kesätyöpaikkaan erääseen lääkefirmaan päästyäni kokemaan vähän vastaavaa Firmassa työskenteli eräs poikaisenkin mielestä äärimmäisen viehättävä ja seksikäs blondi.

Olkoon vaikka nimeltään Eeva. Työpaikka oli naisvaltainen koska ison lääkefirman varastosta oli kysymys. Ainoastaan esimies ja pari muuta olivat itseni lisäksi miespuolisia. Jo ensimmäisellä kahvitauolla jouduin naisten "tentattavaksi", missä asun ja mitä teen Kerroin heille että asun kaupungin toisella laidalla ja joudun kulkemaan työmatkat linja-autolla koska säästelin vasta kevytmoottoripyörään kesätyöpalkoistani eikä muuta kulkuneuvoa vielä ollut.

Tauon päätyttyä Tämä Eeva tuli työpisteeseeni pakkaamossa ja kyseli tarkemmin asuinpaikkkaani, jolloin selvisi että asumme lähes naapureina, pari korttelia vain välissä. Eeva ehdotti että voisin kulkea työmatkat hänen kyydissään kun samalla suunnalla asutaankin.

Tietenkin tartuin tilaisuuteen matkustaa yli kymmenen kilometriä aamuin illoin viehättävän naisihmisen kyydissä, ja heti samana iltana kotimatkalla. Odottelin Eeva ulko-ovella kuten sovittiin ja lopulta hän saapuikin täydellisen muodonmuutoksen kokeneena, valkoinen telttamallinen työtakki oli vaihtunut lyhyehköön mekkoon ja valkoisiin korkeakorkoisiin remmisandaaleihin..

Eeva johdatteli minut kulman taakse henklökunnan parkkipaikalle missä kertoi autonsa olevan Jatkan tarinaa myöhemmin jos jotain vielä kiinnostaa? Siellä se Elite oli. Ei ihan komea menopeli, mutta asiansa se ajoi.

Sepä ei käynnistynyt niin vain. Eeva naurahti ja teki kaikki temppunsa. Kivasti nilkka ojentui polkimilla. Matka meni oikein mukavasti. Tullainen oli siis aloitukseni loppuosa. Usein jopa sammutan sen liikennevaloissa, että saan pumpata uudelleen käyntiin. Olihan se hienoa kastella kaasari tyttöystävän autosta ja nauttia esityksestä kun he yrittivät autojansa käyntiin ihmetellen mikä nyt on kun ei aiemmin oo ollu näin vaikeeta..

Paras pumppausauto on SAAB Se on epämääräisesti mulkun muotoinen ja ainakin automaattiryypyllä niin onneton käyntiin lähtijä että tarvis korkkarista munille. Taidat kuulua niihin ns. Meillä tuo Saab käynnistyi aina heti. Tuskin ehti avainta kääntää, kun kone jo hyrräsi. Ja ajaessa se vapaakytkin oli siihen aikaan todellista luksusta. Se muoto oli taas turvallisuutta. Ei jäänyt mahdollisessa kumoon ajossa koskaan katolleen. Laita rööperi omasi niin otan yhteyttä. Joo tottahan nuorena 80 luvulla piti pumpata joka aamu joskus pidempään joskus vähemmän.

Nykyisin ei tosiaan enää. Eräässä autossani pidin erillisiä ajokenkiäkin kun polkimet oli muotoiltu siten että korkeilla korkkareilla ei pystynyt kunnolla pumppaamaan ja ilman kaasua ei auto käyntiin lähtenyt. Talvella oli hieman kylmä välillä Itse opettelin aikoinani ajamaan autoa pappani ladalla! Siinä oli käsiryyppy ja ensimmäisellä kerralla en huomannut painaa sitä pois ja auto hyytyi tien varteen. Toisella kertaa meinasi bensa loppua ja auto sammui monta kertaa mutta pitkän starttauksen jälkeen aina lähti uudestaan käyntiin.

Ensimmäiset vuodet kortin saatuani olin ilman autoo ja pappani juurikin tuota ladaa lainailin silloin tällöin. Kerran lainsin festareille kyseistä ladaa. Joskus vuosituhannen vaihteessa raumanmereen. Sunnuntaina kun piti lähtee takas himaan ei auto inahtanutkaan. No onneksi kaverin autossa oli kaapelit ja hän osasi ne vielä kytkeäkin: Aloin starttaan ja sai kauan aikaa sahata ennenkuin ensimmisen kerran käynnisty.

En tiedä sitten oliko ryyppyä liikaa vai mikä. No lopulta kun se kynnistyi ja lähdimme jäin jumiin sateiselle nurmikolle. Siinä sai sutia vielä kauan aikaa ja kaverini työnsi. Se lada oli vähän outo samat käynnistysmetodit ei oikein ikinä pitäny vaan aina sai arvailla kuinka antoi kaasua ja ryyppyä.

Millaisilla kengillä Ladaa poljitte kun se oli jumissa? Itselläni taisi olla converset ja ellen nyt ihan väärin muista niin kaverillani "flipflop" varvastossut. Aloin miettiin asiaa ja kyllähän kaasujalka tekee liikettä startatessa. Ompa teillä surkeat autot ja surkeat fetissit. Jopa kaikki Saksalaiset luvun kaarat lähtee tosta vain käyntiin, tarvi alkaa mitää pumppailemaan. Auto lähti hyvin käyntiin ,ei tarvinnut pumppannailla.

Mutta minulla oli jalassa Hai-. On ne niin hyvät. Näil pakkasil on saanu pumpata ; Ja aina ei ole sekään riittänyt: Kerran on lisävirtaa pitänyt antaa kun akku hyyty ennen kuin starttasi. Olisimpa kuulemassa tai näkemäs kun starttailet corollaasi.. Saatko usein apua ku olet pulassa? Muutaman kerran on tultu kysymään tarviinko apua.

Tosin usein pari kolme starttausta riittää eli kukaan ei kerkeä kyselemään: En viitsi "privana" kirjoitella mitään. Onneksi muuten nämä pakkaset rauhoittui. Ei niin paljon pumppaamista aamuisin,päivisin ja öisin.. Minkälainen oli starttaus alle c? Joudutko vielä taistelemaan ilman lohkolämppärii? No duunista lähden joskus öisinkin ja siellä harvemmin on lämmitykses auto. Starttaus on samanlainen kuin pienemmilläkin pakkasilla mutta käynnistymisen jälkeen pitää konetta lämmittää kauemmin ennen kuin lähtee liikkeelle.

Tai siis pääsee liikkeelle ilman ettei sammahda aina.. Nyt on lauhat kelit. Niillä on hyvä painella polkimia. Kone kierswi kuin dc10 ryyppy päällä. Siinä oli vain on-off-vaihtoehdot.

Moi; Tavallaa vahingos löysin tän keskustelun ja kiinnostuin. Ostin kesällä vanhan Escortin mun ekaks autoks. Oon kyl autoillaki ennemmi ajellu mut paljo uudemmilla. Ongelmia oli kyl aluks starttailuissa vaik on kesä. Sit tajusin et kaasua on pakko vähä painaa tai pumpata et lähtee käynnistymää.. Uudemmis autoissa ei vaan oo ollu mitää pumppaamista ym. Auto on kyl muuten tosi ihana ajaa vaik on siis aika "vanha" Joo ja siis tää itse aihe täällä.. Tavallaa mua vähän kutkuttaa kun ilmat viilenee et joutuuku starttaamaa pidempää ja lähteekö miten liikkeelle.

Vanhan auton herättelyssä on kyllä jotain erilaista kun uusissa autoissa vaikka kyllä tietenki mielummin sellaisella ajaisin jos oisi vaan varaa..

Ja nyt kaikille jos yhtään kiinnostaa nii korkosaappaat on kyllä syksyllä jalassa ajaessakin.. Joo,vanhempia autoja täytyy vähän lipsuttaa kaasulla ett starttaa Voi olla että joudut antaan vähän enemmän pumppausta kun kelit viilenee ja kovemmalla pakkasella olis kiva tietää miten starttailee Millaiset saappaat sulla sitten ajellessa?

Onko ehkä useampiakin erilaisia,paljon korkoo ja millanen korko? Kiva olis kuulla jos vaikka jäät jumiin mutaan tms. Ja niiillä annat autolles kunnolla kenkää. Onhan noita saappaita useampia, mutta erityisesti tykkään yksistä ruskeista polvenalle tulevist nahkasaappaista missä on 7,5cm korko. Se korko on tukeva ja taittuu vähän eteenpäin. Kaasua on ainakin tässä autossa hyvä painella ja tykkään kyllä saappailla ajamisesta enempi ku muilla kengillä.

Nyt on ainakin starttaillu silleen et ennen avaimen kääntöä pari pumppausta pohjaan ja sitte starttaa melkei heti. Joutunu kyl muutama aamuna lipsuttelee sitte et pysyy käynnissä. Luin vähä enempi täst aiheesta ja tavallaa se mua kutkuttaa nyt eniten et joku sais mun aamuisista starttailuista "kiksejä": P Vaikka nyt siis on lähteny ihan suht hyvin käyntiin ja toiminu auto muutenki ihan ok. Jumiin en ole escolla jääny viel kertaakaa. No tottakai saappaita pitää useammat olla ;! Onhan ne saappaat kivat ajaessa ja varmaan sellaiset varman tuntuiset kun varmasti pysyy jalassa.

Sellaisten työskentelyä olis kiva seurata vaikka kaupunkiajossa Millaiset on korkeimmat joilla olet ajellut? Kyllä ne kylmät ilmat sieltä tulee ja voi olla ett jumiinkin jäät vielä Kai kuullaan sinusta lisää;?

Saappailla on kyllä parempi ku korkkareilla. Oon kyllä ihan sellasil yli 10cm piikeilläki joskus kokeillu ajamista mut ei ollu oikeen enää helppoo kytkimen kanssa.. Tää kirjottaminen on tavallaa jännää kun mun auto nyt vaikuttaa olevan sellanen monen tän palstalaisen "unelma"; Tyytyväinen oon kuitenki eskooni.

Ei ole tienpäälle ainakaa jättäny tän meiän yhteisen lyhyehkön historian aikana.. Mikäs miehiä erityisesti kiinnostaa? En ole ikinä vaan ennen tähän törmännyt vielä tai ei ole ainakaa kukaa tullut sanomaan mitää.. Kertokaa ja niin voin kyllä kirjoitella lisää: Kiva kun olet tänne löytänyt Kun korot jo muutenkin kiinnostaa ja vielä auton polkimilla niin se on mahtavaa Oliko ne piikit kanssa saappaissa? Aina parempi jos vähän nykii ja vaikka sammuukin Voisko sun kanssa jutella suoraan jossain?

Piikit oli kyllä korkkareissa. Mielummin nyt ainaki tälhetkel kirjoittelisin täällä.. Tänään aamulla olin jo aikaisin liikkeellä. Oli vähän kiire olevinaan ja yritin lähteä heti liikkeelle kun starttas..

Noo siinä sit tokan sammumisen jälkee totesin et "okei.. Mikkä sun korkeimmat korot saappaissa ja onks sulla piikkejä saappaissa?

Millä saappailla aamulla lipsuttelit eskon lämpimäksi? Miltä susta tuntuu kun mies on kiinnostunut sun saappailla ajelusta,onks siinä mitään kivaa;? Korkeimmat saappaissa on 7,5cm ja ei oo ihan piikkejä.. Aamulla oli ruskeat nahkasaappaat jalassa. Onhan se jännää jos joku tästäkin kiihottuu: Ei haittaa mua ainakaan yhtään. Ja pakko myöntää et odotan viileämpiä kelejä mielenkiinnolla. Jumiin jääminen ei ehkä ei niipaljon kiinnosta varsinkaan jos apua ei ole lähellä..

Ihan kivat saappaat oli; Tykkäät kuitenkin ajelusta ja vielä korkosaappaat jalassa? Mitä jos se kiihottuja istuis vieressä ja katselis pumppaamistasi? Mikä on pahin paikka jossa olet ollut saappaiden kanssa autolla ja onks sellaista melkein jumiin jääntiä ollut? Tykkään joo ajelusta varsinkin saappailla. Mua jännittää aina enemmän jos joku on kyydissä. Kait vaa jotenki pelottaa et mokaan. Jalat rupee tärisemään pikkasen jopa välillä.. Yksin kun ajelen niin ei jännitä enään yhtää nykyää. Pahin paikka saappailla ja eskolla oli varmaan melkein sillon heti ku ostin sen.

Pysähdyin yhtee aika jyrkkään mäkeen ja en saanu oikeen kunnolla mäkilähtöö tehtyä.. Hermostuksissani sit sammu monta kertaa siihe ennenku pääsin liikkeelle. SIllon jalat kyl täris pitkänaikaa ja nolotti. Olishan se varmaa outoa ja jännää jos joku vieres kiihottuis kun mun esko vaikka vähän nypyttelis "vahingossa" tai ei oikeen meinais millää startata aamulla;.

Mitens Tuuli sujuu autoilu? Kuis Esko on starttaillu? Ootko polkenut sitä kunnolla korkosaappailla? Olis kiva jos vielä kirjottelisit ; No sehän olis just SE. Kiva kun pidät saapasajelusta: Olis se upeeta katsella polkemistasi,varmaan tulis hommattua ajosaappaita sulle Voitais sitt mennä johonkin syrjempään harjotteleen mäkilähtöjä ja testaan saappaita,kunnon kengurubensaa Polkisit aamulla korkosaappailla eskoa käyntiin ja sitten antaisit kunnon lämmitystä;.

Moi tuota voisiko joku antaa puhelinnumenronsa ja juteltaisiin kaasun pumppaamisesta. Ei oo mutt tampereelta olis Oletkohan kuitenkaan kiinnostunut,ole jo varttuneempi Autona Pösö ja pitää pumpata aina kylmällä koneella Varmaan juttujen perusteel ois monen unelma ;. Minä laitan usein jalkaan autoilukengiksi Hai-saappaat. Ei karvan karvaa, pelkkää silkkistä ihoa. Ei varsinaisia fetissejä, mutta Naisella ehdottomasti pitkä tukka, miellyttävän seksikäs käheä ääni, vihreät tai ruskeat silmät ja niissä viettelevä katse Nätit hoidetut kädet ja kynnet.

Tiukat farkut ja napakoru, ui ui Ei liian paljastavat vaatteet koska mukavampaa riisua kahdestaan ja katsella mitä löytyy paidan alta, kuin että tissit työntyvät jokaisen vastaantulijan silmiin Miehellä leveät hartiat, hauis, hymy Mies ei voi pukea päälleen mitään mikä kiihottaisi erityisesti, ei kiiltäviä paitoja, ei stringejä ei tangoja, hyi hyi, vaan ihan tavalliset vaatteet Yllättäen kesken avioerotouhujen mieheni seksihalut nousivat ja hän paljasti kiihottuvansa pukeutumalla naisten alusvaatteisiin ja vaatteisiin.

Minusta se ei ollut niin kaameaa kuin olin kuvitellut, rakastanhan juuri miestäni, vaikka hän yhden aamupäivän esiintyi mustissa hepeneissäni. Minua kiihottaa japanilaistyylinen sidonta köydellä, tiukasti köydet vartalon ympärille niin, että pienet solmut stimuloivat kehon pisteitä.

Siinä avuttomassa tilassa olen vastaanottavainen kaikelle, mitä herrani minulle haluaa tehdä. Yleensä haluan hänen sitovan myös silmäni ja sen jälkeen hellästi ja kovasti piiskaa sekä höyhenen sivelyjä. Sessio saa kaikin mokomin päättyä seksiin Lisäksi rakastan korsetteja, korkeakorkoisia saappaita ja kenkiä Ja molemmilla myös tietysti. Harri V , Marigold-merkkiset keltaiset kumihansikkaat ja Speedo-merkkinen oranssi uimalakki.

Kaikista parasta jos molemmilla on korsetti ja liivisukat. Myös pitkävartiset yli polven saappaat on sexyt. Ne tosin vain naisen päällä. Itse en sellaisia halua käyttää.. Minut saa kiihottumaan erityisesti muun hyvän ulkonäön lisäksi jos miehellä on rintakarvat ja on ihanan lihaksikas,sellanen äijä Tuskin on mikään fetistinen minunkaan juttuni. Mikä sitten on fetissi?

Auto on kyl muuten tosi ihana ajaa vaik on siis aika "vanha" En tykkää jos auto temppuilee vaikka kaupungilla. Yksin kun ajelen niin ei jännitä enään yhtää nykyää. Pian kun ilmat viilenee sulla sitten varmaan tulee korkosaappaat käyttöön? Joskus vuosituhannen vaihteessa raumanmereen.

: Liian pieni pillu reisisaappaat korkokengät

Live seksi chat free seksi Nainen panee pano kiinnostaa
Liian pieni pillu reisisaappaat korkokengät Erotic massage cz suomi porno tube
Liian pieni pillu reisisaappaat korkokengät Ilotalo tekstari treffit
SEKSIÄ TAMPERE PILLU SUOMI 378

Ihana oli yö ja jatkoa on luvassa kumppareissani. Oisin vaikkapa sattunut paikalle sinä aamuna kun sä, fiestallinen meinasit menettää hermosi ; pääsit kuitenkin lähtemään…mutta jäit mieleen. Ajatko vielä sillä autollasi? Mun ois pakko päästä näkemään lähtösi ; Tuollaiset tilanteet saisi mut kuumaksi kuin saunan kiuas: D vaikka ulkoisesti oisinkin naama peruslukemilla.

En osaa sanoa millaiseksi fetissi muuttuisi, jos tämä oikea tilanne olisi vaikkapa elämänkumppanilla, katoaisiko eroottinen lataus? Lataus syntyy ehkä siitä, kun ei tunne toista. Voi hyvinkin olla että fetissiin kiinnostus häviää kun siitä tulee"jokapäiväinen" tapahtuma. Olisin ehkä jäänyt sutimaan lumihankeen ja hirveä kiire työtapaamiseen. Jalassa vähän paremmat korkosaappaat ja tyylikäs housupuku. Näen liikettä naapurin ikkunassa ja juoksen pyytämään apua auton irroituksessa.

Joudun pumppaamaan kaasua tosi paljon että saat työnnettyä autoni irti. Viimein se onnistuu ja lähden renkaat sutien tapaamiseen. Lupaan keittää kahvit mutta nyt on tosi kiire Jäät miettimään miten korkeat korot polkevat polkimia Oliko ehkä tahallisesti peruuttanut auton penkkaan jotta voisin tarkistaa uutta naapuria.

Ei varmasti huonoin fetissi ja voisin sellaisen aivan hyvin toteuttaa kun korkeita korkoja löytyy Siis usein tulee tilanteita esim ihan kaupan parkkiksella että pitää startata pari kolme kertaa tai sitten yksi todella piiiiitkä starttaus. Olisikohan ainoastaan pari kertaa pitänyt turvautua kävelymatkaan. Silloinkin pakkasta ollut Ei voi sanoa että varsinaisia kiksejä siitä saan. Tosin jos autoani "vihaisin" olisin sen kait vaihtanut että kai hieman tykkään kun auto antaa vastusta. Pian se on vaihtoon kuitenkin laitettava.

Paljaista jaloista 11cm korkoihin. No pumppaatko silloin kaasua kun starttaat pitkään? Aluksi ilman kaasua jos ei starttaa aloitan kevyellä pumppauksella joka starttauksen edetessä kiihtyy you know.. Kyllä se lopulta aina lähtee. You car need gas, ja sinähän sitä annat!

Sinulla kenties lakatut varpaankynnet ja remmigengät. Olet naisellinen ja tuo auto on vallassasi vaatien kaasua. Rinnat hytkyen sinä pumppaat, onko näin? Haluais tulla katsomaan joskus Joutuuko pumppaamaan ihan kymmeniä kertoa pitkässä startissa? Kerro lisää, tätä haluamme kuulla. Kyllähän nuo remmikengätkin jalassani viihtyy näin kesäisin. Vai vielä kyytiin pitäisi päästä.. Niin ja kyllähän pakkaskelillä pumppaamista tulee vähintään se Lyhyt kesähameesi olikin oiva valinta kauppareissulle.

Avaat käsin ikkunan ; vaikka siellä kaupan ovella olevalla katselijalla on varmaan lämpimämmät oltavat kuin sinulla. Autosi on sen verran sivummalla etteivät kaupasta palaavat ihmiset juurikaan kuule Corollaasi, silti mielessäsi käy ajatus "kunpa tähän ei nyt vaan tulisi ympärille muita kovin tuijottamaan. Tulisin mielelläni seuraamaan kaikkien kohta viimeiselle matkalleen lähtevien autojen liikkumisia. Tämähän äärimmäisen helppo fetissi tehdä mutta mistäs toteutat, vaikka aineksia pyörii tälläkin hetkellä tien päällä varmaan satapäin.

Paras tunnelma tulee siitä että ei tee mitään tarkkaa listaa miten edetään, vaan annetaan auton elää sen hetkistä sielunelämää ; käytellään vaihteita, vännetään rattia ja poljetaan D ja ollaankin iloisia. Ennenvanhaan jos ois ollu kamerakännykät sun muut niinkun nyt niin homma olisi ollut hyvinkin iiisi, pakkasaamuna vain kuvailemaan parkkipaikalle: Nykyaikana jollei parin starttauksen jälkeen herää eloon niin soitetaan kännykällä kyyti ja jätetään koko helapaska siihen. Ei oo semmosta "yritystä" enää pelissä kun silloin, kun apua ei saanut kännykällä minuutissa ja tietokoneita ei ollut kuin isompien tehtaiden atk- huoneissa..

Kyllä on vähä-älyistä 6. Porukkaa taas täysin asian vierestä vääntämässä keskustelua edes koko asiasta ei ota kukaan mitään selvää. Se mikä on vähä älyistä on tulla ylipäätään tänne parilla tyhjällä sanalla kommentoimaan ja jättää homma sitten vaan siihen. Ei ole mitään ns. Meillä vaimo tietää fetissistäni. Silloin tällöin käymme autolenkillä hänellä jalassaan pelkät sukkikset.

Minä olin nuorena festareilla veljeni hiasella, patja takana ja kaljaa. Kyllä moni poika pumppas mua käyntiin parin päivän aikana toisten katsellessa ikkunissa. Jäi varmaa parikymmentä hyvää muistoo. Sori vaan vanhukset, mutta tämä hieno käsitteenne ei ole enää yhtä yleinen, kuin nuoruudessanne luvulla. Saatta olla että olen sua ollut pumppaamassa veljesi Hiacessa. Tapahtuiko tämä Kouvolan tykkimäessä juhannuksena?

Mikään ei ole kivempaa kuin pumpata autoa. Välillä pumppaan myös mopoa ja kännykkää. Eilen taisi käydä monen palstalaisen fetissi toteen Olimme kaverini kanssa teatterissa ja kysyin kaveriltani kun lähdimme voisiko hän ajaa koska olin juonut 2 lasia viiniä tauolla. Corolla starttasi ensi yrittämällä mutta kun kävimme syömässä ei startannutkaan enää. Kaverini ei ollut ajanut ennemmin kaasari autolla eikä ymmärtänyt heti kaasujalan käyttöä.

Minun piti neuvoa häntä pumppaamaan ja lopulta corolla kiltisti starttasi ja pääsimme molemmat kotiin.. Hyvää päivän jatkoa kaikille ;. Minkälaiset kengät kaverillasi oli? Siis sellaiset vähän paremmat ei urheilukaupasta ostetut ; Ja lakatut kynnetkin vielä. Onko sulla ikinä ollut näin pitkää starttia kuin youtube videolla? Onko mittään yhtäläisyyttä havaittavissa?

Kiiltävästi satiinipaidasta iso plussa ; Daihatsu Applause on kylläkin polttoaineen suihkutuksella ja katilla varustettu, ei ole kaasarikoneella joten ei saisi koskea kaasupolkimeen käynnistäessä. Jotain vikaahan tuossa autossa on kun noin pitkän startin vaatii ja lisää ongelmia on tiedossa koska katalysaattori ei pidä noin pitkistä starteista, sinne joutuu palamatonta bensiiniä mikä tuhoaa katin piakkoin ja kalliiksi käy.

Onhan tuossa paljonkin tuttua. Kyllä corollaa välillä saa startata ihan yhtä kauan. Nainen tuntui tietävän että lopulta starttaa kun noin rauhallisesti oli. Monella alkaisi jo pää pyöriin että näkeekö kukaan heh.. Nyt täytyy yuottaa pettymys. Bikineissä en ole ollut..

Juutuupistahan noita löytyy vaikka kuinka paljon, mutta edelleenkin livenä olisi aivan parasta..! Omat suosikit on youtubessa ne kun poljetaan mutaan juuttuneena mutaisilla korkokengillä tai saappailla. Olis kiva kuulla sellaisesta jos nyt kenellekään olis niin käynyt.

Luulis että joku nainen olis voinut juuttua Nykynuoriso ei näy osaavan säätää käsikäyttöistä rikastinta oikein, tuossakin jätti Datsun Cherryn käymään rikastin täysin ulosvedettynä mistä johtuu tuo epätasainen rumpsuttava käynti: Rikastinta vähennetään auton lämmetessä kunnes lämpömittarin noustua lähelle normaalilukemia rikastin työnnetään kokonaan pois päältä. Sen verran täytyy sanoa tuosta cherry: Kieltämäti olivathan nää "vanhan liiton" autot ihan mukavia "hnegettömiin" nykyautoihin verattuna.

Minulla oli kans Datsun Cherry ja sitten Suzuki Alto. Molempia piti pumpata välillä kovastikkin. Tuntui jotenkin kivalle herätellä ne henkiin. Sitten vuonna Tuli Suzuki Swift. Myyjä kertoi sen olevan ruiskumoottorilla ja kaasun painaminen käynistettäessä oli kielletty. Kylläpä monesti käynnistäesä tuli mieleen, että olisi se mukava polkasta kaasua! Mahtoiko koskaan olla jalakksa korkeita korkoja? Juutuitko koskaan mutaan tai lumeen autoillasi että olisit joutunut pumppaamaan kaasua ja kytkintä silloin irti pääsemiseksi?

Kyllähän kenkiä oli laidasta laitaan. Minulla oli yhdet beiget korkokumpparit joita tuli käytettyä kelirikko aikana paljonkin. Tietysti talvella nahkakengät joissa korkoakin jonkin verran. Me asuttiin maalla niemessä ja kotitie oli järven ympäröimä. Olihan se tie useinkin tukossa kun tuuli yltyi ja tuiskutti. Kyllähän sitä joka talvi oli montakin kertaa kiinni. Siis toisenkin kerran piti hommata työntö apua. Jos apua ei ollut tarjolla ei auttanut kuin kaasutella. Kyllähän siinä tuli kaasutettua kovastikkin.

Hiekka sieltä tuli monestikkin näkyviin kun jälkiä katseli jälkikäteen. Hermothan siinä menee ja sitä vaistomaisesti sillojn polkaisee kaasun pohjaan kun auto alkaa heijata. Erään kerran oli poikani koulukaveri kyydissä ja hän kertoi minun kaasuttavan paljon paljon rajummin kuin hänen äitinsän. Hän kerran pyytikin minua kaasuttamaan ja taisin antaa täydet kierrokset startin jälkeen. Olisiko pojalla ollut tämä fetissi? Nyt jälkikäteen ymmärän vasta.

Korkokumpparit,kelirikko,juuttunut auto,siinä upea yhdistelmä. Hyvin lähellä omaa fetissiäni. Maalla kelirikko,nainen korkosaappaissa ehkä kaupunkilainen, juuttuneena mutaan ,pumppaa kiivaasti polkimia mutaisilla piikkikorkosaappailla ja lopulta kuitenkin pääsee irti;. Voi olla että poika tarkkaili tosi kiinnostuneena kaasuttamistasi Kuinkas muilla on lähtenyt syyskausi "käyntiin" No psysyy ainakin jalat lämpiminä kun tekee töitä!

Kuinkas sulla on lähtenyt "käyntiin"? Voit kirjoittaa onne2 at luukku. Pysäköintitalot…sivukadut, missä nyt sattuu kulkemaankin. Ei näy kun keltaisia vilkkuja ja kaukosäätimiä: Muuten pyyhkii kyllä hyvin.

Me muutkin halutaan osamme jutuista!!!! No yksi tarina olisi viime viikolta.. Olin lähdössä normaalisti duuniin aamulla ja corolla käynnistyi ja sammui heti.

Toinen starttaus pitkä ja lopulta lähti käyntiin. Muutaman kilometrin ajon jälkeen sydän pompahti kurkkuun kun muistin etten käynytkään eilen tankilla vaikka valo palanut jo pari päivää duunimatkoilla.

No samalla auto vähän nytkähtikin ja mietin missä olisi lähin huoltis. Sinne oli matkaa pari kilometriä. Lopulta kun sain auton jälleen liikkeelle sammui se juuri ennen bensa-aseman risteystä mutta pääsin lipumaan jakajalle onneksi olin ainut paikalla.

Tankkasin ja istahdin takaisin autoon ja starttasin. Tiesin että bensa on loppu ja pumppasin kaasua mutta ei elon merkkejä. Viimeisen starttauksen aikana viereen oli tullut minun ikäiseni nainen joka koputti ikkunaan ja kysyi eikö meinaa startata?

Vastasin että pääsin juuri ja juuri tankille kun bensa loppu. Nainen alkoi tankaamaan omaa autoaan ja minä päätin vielä yrittää ennen kuin olisin soittanut apua. Ja kas corolla käynnistyi pikkuhiljaa kuten tuo yksi videopätkän autokin tässä ketjussa JES! Viereinen nainen näytti peukkua ja minä lähdin duuniin! Mitäs ootte mieltä tästä? Onko muille sattunut samaa näkyä vastaan esim huoltiksella?

Eipä ole moottoripyörän osalta moisia sattunut eteen koskaan. Ja pääosa naisista ketkä m-pyöräilyä harrastaa on ainakin 8 kertaa kymmenestä liikkeellä jonku porukan mukana niin eipä siinä tule ulkopuolisena mieleen mennä mitään kysymään tai kattelemaan, vaikka tollasen tapauksen sattuisikin näkemään..

Ja sitäpaitsi tuosta en edes saisi mitään kiksejä kun kaasun pumppaaminen ei tapahdu jalalla. Ei oo mun juttuni..

Kyllä mua ainakin skootterit, mopot yms säväyttävät yhtä lailla kuin autotkin. Ylä-asteella tuli aina seurattua kun tytöt polkivat suzuki peeveitään käyntiin.. Täällä kuva pedal pumping-faneille: Onpas ollut hiljaista saitilla.. Mulla olisi taas yksi Saman kaverini kanssa kuten aiemminkin olimme lähdössä baarista viime lauantaina mun corollalla.

Kaveri oli kuski ja aiemmasta ajelukerrasta muisti että corolla vaatii kaasua käynnistyäkseen. Nyt vaan kävi niin että kaverini pumppasi liian innokkaasti eikä meinannut millään corolla käynnistyä. Lopulta auto jaksoi käynnistyä ja ajelimme hesen drive in kautta himaan. Jonoa oli muutama auto ja kaverini sammutti auton ja kun olimme tilauksen tehneet corolla ei suostunut jälleen yhteistyöhön kaverini kanssa. Toisella piiiitkällä starttauksella lopulta lähti ja saimme ruokamme ja ajoimme himaan.

Hiljaista tuntuu olevan joo.. Mut pakkasia odotellessa jospa vaikka osuisi kohdalle jotain mielenkiintoista josta voisi sitten tännekin kirjoitella.. Auto pysyi hyvin kyllä käynnissä mutta juutuin mutaan. Koetin ensin normaalisti mutta auto ei juurikaan liikkunut. Sitten aloin pumppaamaan kaasua enemmän ja onneksi sain auton vihdoin irti mudasta. Meinasi jo paniikki iskeä kun olin yksin. Auto oli kyllä hirveän näköinen, mutaa kaikki kyljet täynnä. Onpas ollut hiljaista palstalla piti oikein selata että löysin aiheen vielä.

Eilen tapahtui eräs episodi jonka joku ehkä olisi halunnut kokea apukuskin penkiltä.. Olin hakemassa kanasalaattia hesestä ja jonoo kun oli luukulle niin sammutin autoni.

En saanut corollaa starttaamaan ensimmäisellä yrityksellä ja kun jonoo oli taisin hieman hermostua ja annoin liikaa kaasua. Myyjä oli mukava ja sanoi että hänelläkin oli joskus samanlainen corolla ja että tuttu tunne heh.

Lopulta auto suostui starttaamaan ja pääsin luukulle ENKÄ sammuttanut enää kuin vasta kotipihassani. Olin tulossa töistä joten jakkupuku, sukkikset ja korkkarit. Mulla on vanha Mazda Ja ongelmia kans riittää välillä starttailuissa.. Tykkään kanssa jännällä tavalla kun auto antaa välillä vastusta ja joudun pumppaamaan kaasua. Sellaset 6cm korot on ihan ok. Tavallaan ois kiva kans kertoa mun pienistä ongelmista esim.

En tykkää jos auto temppuilee vaikka kaupungilla.. Viime viikolla olin tankkaamassa autoa. No siinä sit tankkasin ja hyppäsin takas autoon.. Millainen on ajoasukokonaisuus yleensä? Talvi on tällä palstalla ollut aika hiljainen Oletko huomannut että kukaan olisi kiinnittänyt huomiota näihin tapauksiisi lähipiirissä ja entäs jos auto ollut parkissa pitkään?

Oletteko koskaan juuttuneet autolla mutaan tai tms kun on ollut korkosaappaat tai korkokengät jalassa? Ja olette ehkä joutuneet menemään ne jalassa ulos katsomaan tilannetta. Ja sitten kuitenkin päässeet irti kovasti kaasuttamalla tai "heijaamalla" likaisilla saappailla.

Mä olen sitkeesti talvellakin ajellut.. Talvella oli kerran pari viikkoa parkissa nii vaikeuksia oli herätellä käyntiin kun ei ole piuhapaikkaa.. Välillä yks mies työkaveri kyselee yllättävän paljon mun autosta.. Kesällä ongelmia on vähemmin. Kosteina aamuina joskus ei meinaa pysyä aluksi oikeen käynnissä.

Ja kesälläkin joutuu käyttämään ryyppyä kylmänä vähän.. Välillä tuntuu et auto ei vaa suostu yhteistyöhön mun kanssa. Sammuu joka risteykseen suunnillee..

Otatko rennosti "hymähdellen" tilanteen kun se nyt on mikä on, tai oletko koskaan hämilläsi, jos on paljon ihmisiä ympärillä? Jos olisi kyytiläisenä tai ulkona sivummalla, niin kuskin reagointi on yksi osa johon kiinnittäisin huomion. Mulle juttu on kylmän auton herättely.. Niitä tilanteita ei niin haluais.. Kylmällä koneella kans mäkilähdöt on joskus vaikeita talvella..

Yleensä en kiroile vaan otan kuitenkin aika rennosti tilanteet.. Pankaa sitä Corollaanne pakoputkeen. Voisitko kertoa lisää sun Corsasta? Minkälainen on tyypillinen starttaus talvella esim.. Aina ei toki onnista! Kuulostaa aika lailla samalta kun mun mazda.. Puhutku autolle kun starttaat? No nyt kun miettii niin kyllä taidan silloin tällöin puhua. Tosiaan ostin tuon veljen kaverilta viime kesänä parilla sataa. Se nyt on vaan jääny mulle vaik piti olla vaan kesä-autona.. Autot ensi sijaisesti mutta kyllä skootterit ja mopotkin käy: Joo ku omistin aikoinani pv: Kyllä aina kun hyppään jokkisautojeni rattiin.

Olihan noita datsun cherrystä ladaan Lada oli kyl painajainen. Siinä ei ollut ees lohkolämppäriä. Vastaan vaimoni puolesta että kyllä pumppaan! Autosta riippumatta vaimo antaa aina kaasua käynnistäessä ja sitähän on mukava seurata!

Ykkösautomme lähtee aina käyntiin mutta jostain syystä en ole vaihtanut vaimon kauppakassia uudempaan ja sitä joutuu varsinkin talvisin pumppaamaan kaasarivehje kun on. Kesällä on välillä myös aika herkkä kaasulle ja usein vaimo kastelee tulpat liialla pumppaamisella.

Sitkeesti vaimoni autollaan ajelee eikä hirveästi kavahda vaikka joutuu esim parkkipaikalla sahaamaan autoa käyntiin. Festareilla näkee vuosittain "kesäautoja" joita naispuoliset joutuu hinkkaan käyntiin kotiinlähtöpäivänä pitkään. Itse "eksyin" erään tytön kyytiin kun hän oli lähdössä käymään kaupungilla kesken festareiden ja kyllä sai olla kalu kovana kyydissä. Autona hänellä oli fiat uno vuosimallia banaani eikä "osannut olla" moksiskaan vaikka autoa sai sahata käyntiin ja sammui moneen kertaan matkalla kauppaan.

Nauroi vaan että ei ole edes pahimmasta päästä festariromuista millä ollaan kierretty. Talven jälkeen kun mökille ensimmäistä kertaa keväällä saavumme jostain syystä olen aina seuraamassa vierestä kun vaimo herättelee silmäteränsä suulista ulos..

Yleensä siihen mene aikaa n. Ei se aina muulloinkaan helppoa ole mutta ensimmäisellä kerralla varsinkin. Mulla on kaasari mazda Automaattiryyppy oikuttelee kans välillä.. Joo miulakin on toi nissan auto niin aina istun penkille kytkin pohjaan pumppailen kaasua niin on kyllä mukava. No se miksi selvisi kyllä kun autoa starttasi.

Mä voisin jutella jos ketään kiinnostaa;hevoscamilla at luukku com. Eikö mennyt läpi en tiedä.. Eihänä näitä nykyautoja tarvitse enään pumpata paitsi joskus talvella vähän. Ajaessa tykkään kyllä painaa kaasun pohjaan. Mitä tälle kirjoittajalle kuuluu?

Vieläkö oot kiihdytelly kaasupohjassa? Onko täällä muitakin naisia jotka eivät arkaile kaasupolkimen kanssa? Olisi mukava kuulla miten ja millaisilla kengillä olette painaneet kaasun pohjaan. Se onkin harmi kun automaattinen ruiskutus on tullut moottoreihin. Entäs kun kaasu pohjassa kiihdytät, niin kuinkas usein tulee vedettyä "taysille asti", ennenkuin vaihdat isompaa vaihdetta.

Tulipahan nuorena poikana koettua ensimmäiseen kesätyöpaikkaan erääseen lääkefirmaan päästyäni kokemaan vähän vastaavaa Firmassa työskenteli eräs poikaisenkin mielestä äärimmäisen viehättävä ja seksikäs blondi. Olkoon vaikka nimeltään Eeva. Työpaikka oli naisvaltainen koska ison lääkefirman varastosta oli kysymys. Ainoastaan esimies ja pari muuta olivat itseni lisäksi miespuolisia.

Jo ensimmäisellä kahvitauolla jouduin naisten "tentattavaksi", missä asun ja mitä teen Kerroin heille että asun kaupungin toisella laidalla ja joudun kulkemaan työmatkat linja-autolla koska säästelin vasta kevytmoottoripyörään kesätyöpalkoistani eikä muuta kulkuneuvoa vielä ollut.

Tauon päätyttyä Tämä Eeva tuli työpisteeseeni pakkaamossa ja kyseli tarkemmin asuinpaikkkaani, jolloin selvisi että asumme lähes naapureina, pari korttelia vain välissä. Eeva ehdotti että voisin kulkea työmatkat hänen kyydissään kun samalla suunnalla asutaankin. Tietenkin tartuin tilaisuuteen matkustaa yli kymmenen kilometriä aamuin illoin viehättävän naisihmisen kyydissä, ja heti samana iltana kotimatkalla.

Odottelin Eeva ulko-ovella kuten sovittiin ja lopulta hän saapuikin täydellisen muodonmuutoksen kokeneena, valkoinen telttamallinen työtakki oli vaihtunut lyhyehköön mekkoon ja valkoisiin korkeakorkoisiin remmisandaaleihin.. Eeva johdatteli minut kulman taakse henklökunnan parkkipaikalle missä kertoi autonsa olevan Jatkan tarinaa myöhemmin jos jotain vielä kiinnostaa? Siellä se Elite oli. Ei ihan komea menopeli, mutta asiansa se ajoi. Sepä ei käynnistynyt niin vain. Eeva naurahti ja teki kaikki temppunsa.

Kivasti nilkka ojentui polkimilla. Matka meni oikein mukavasti. Tullainen oli siis aloitukseni loppuosa. Usein jopa sammutan sen liikennevaloissa, että saan pumpata uudelleen käyntiin. Olihan se hienoa kastella kaasari tyttöystävän autosta ja nauttia esityksestä kun he yrittivät autojansa käyntiin ihmetellen mikä nyt on kun ei aiemmin oo ollu näin vaikeeta.. Paras pumppausauto on SAAB Se on epämääräisesti mulkun muotoinen ja ainakin automaattiryypyllä niin onneton käyntiin lähtijä että tarvis korkkarista munille.

Taidat kuulua niihin ns. Meillä tuo Saab käynnistyi aina heti. Tuskin ehti avainta kääntää, kun kone jo hyrräsi. Ja ajaessa se vapaakytkin oli siihen aikaan todellista luksusta. Se muoto oli taas turvallisuutta. Ei jäänyt mahdollisessa kumoon ajossa koskaan katolleen. Laita rööperi omasi niin otan yhteyttä.

Joo tottahan nuorena 80 luvulla piti pumpata joka aamu joskus pidempään joskus vähemmän. Nykyisin ei tosiaan enää. Tiukat farkut ja napakoru, ui ui Ei liian paljastavat vaatteet koska mukavampaa riisua kahdestaan ja katsella mitä löytyy paidan alta, kuin että tissit työntyvät jokaisen vastaantulijan silmiin Miehellä leveät hartiat, hauis, hymy Mies ei voi pukea päälleen mitään mikä kiihottaisi erityisesti, ei kiiltäviä paitoja, ei stringejä ei tangoja, hyi hyi, vaan ihan tavalliset vaatteet Yllättäen kesken avioerotouhujen mieheni seksihalut nousivat ja hän paljasti kiihottuvansa pukeutumalla naisten alusvaatteisiin ja vaatteisiin.

Minusta se ei ollut niin kaameaa kuin olin kuvitellut, rakastanhan juuri miestäni, vaikka hän yhden aamupäivän esiintyi mustissa hepeneissäni. Minua kiihottaa japanilaistyylinen sidonta köydellä, tiukasti köydet vartalon ympärille niin, että pienet solmut stimuloivat kehon pisteitä. Siinä avuttomassa tilassa olen vastaanottavainen kaikelle, mitä herrani minulle haluaa tehdä.

Yleensä haluan hänen sitovan myös silmäni ja sen jälkeen hellästi ja kovasti piiskaa sekä höyhenen sivelyjä. Sessio saa kaikin mokomin päättyä seksiin Lisäksi rakastan korsetteja, korkeakorkoisia saappaita ja kenkiä Ja molemmilla myös tietysti.

Harri V , Marigold-merkkiset keltaiset kumihansikkaat ja Speedo-merkkinen oranssi uimalakki. Kaikista parasta jos molemmilla on korsetti ja liivisukat. Myös pitkävartiset yli polven saappaat on sexyt. Ne tosin vain naisen päällä. Itse en sellaisia halua käyttää.. Minut saa kiihottumaan erityisesti muun hyvän ulkonäön lisäksi jos miehellä on rintakarvat ja on ihanan lihaksikas,sellanen äijä Tuskin on mikään fetistinen minunkaan juttuni.

Mikä sitten on fetissi? Suomalainen tavallinen ihana jörrikkä saa kiihottumaan Minun fetissi on varmaan aika harvinainen. Minua kiihottaa, jos kaunis ja nuorehko v nainen on pukeutunut klassisen naisellisesti ja konservatiivisesti. Minut todella sytyttää ns.

0 Replies to “Liian pieni pillu reisisaappaat korkokengät”